IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Митренцев: Апетитът за риск се завърна на Wall Street

Сред причините за тези ръстове е ограничаването на разпространението на коронавируса в Китай, коментира анализаторът

23:23 | 19.02.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Апетитът за риск се завърна на Wall Street и има нови рекорди при S&P 500 и NASDAQ. Сред причините за тези ръстове е ограничаването на разпространението на коронавируса в Китай. Това каза Мартин Митренцев, форекс анализатор, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова

"Също така видяхме и положителни данни относно разрешителните за строеж в САЩ, което е индикатор за търсенето на жилища. Индексът за цените на производителите, който е индикатор за инфлацията, също се покачва. Това се отразява положително на фондовите пазари и долара", посочи анализаторът.

Той коментира, че протоколът от последното заседание на Фед ще е изключително важен.

"Напоследък доларът повишава стойността си спрямо почти всички конкурентни валути, най-вече спрямо еврото, тъй като се очаква много централни банки да разхлабят паричната си политика, за да подпомогнат икономиката предвид забавянето от коронавируса", заяви Митренцев.

По думите му сред причините доларът да е на стабилно ниво спрямо всички конкурентни валути е, че няма сигнали Фед да планира разхлабване на паричната си политика.

Митренцев коментира, че златото е на 7-годишен връх. „Обикновено ръстовете при златото са корелирани със спад при долара. В момента виждаме ръстове при долара и ръстове при златото. Причината е, че много хедж фондове правят диверсификация на инвеститорското портфолио предвид намаляването на основния лихвен процент и повишените стимули", посочи той.

Очаквайте видео с още от арзоговора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още