Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Митренцев: Апетитът за риск се завърна на Wall Street

Сред причините за тези ръстове е ограничаването на разпространението на коронавируса в Китай, коментира анализаторът

Митренцев: Апетитът за риск се завърна на Wall Street

Снимка: Bloomberg

Апетитът за риск се завърна на Wall Street и има нови рекорди при S&P 500 и NASDAQ. Сред причините за тези ръстове е ограничаването на разпространението на коронавируса в Китай. Това каза Мартин Митренцев, форекс анализатор, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова

"Също така видяхме и положителни данни относно разрешителните за строеж в САЩ, което е индикатор за търсенето на жилища. Индексът за цените на производителите, който е индикатор за инфлацията, също се покачва. Това се отразява положително на фондовите пазари и долара", посочи анализаторът.

Той коментира, че протоколът от последното заседание на Фед ще е изключително важен.

"Напоследък доларът повишава стойността си спрямо почти всички конкурентни валути, най-вече спрямо еврото, тъй като се очаква много централни банки да разхлабят паричната си политика, за да подпомогнат икономиката предвид забавянето от коронавируса", заяви Митренцев.

По думите му сред причините доларът да е на стабилно ниво спрямо всички конкурентни валути е, че няма сигнали Фед да планира разхлабване на паричната си политика.

Митренцев коментира, че златото е на 7-годишен връх. „Обикновено ръстовете при златото са корелирани със спад при долара. В момента виждаме ръстове при долара и ръстове при златото. Причината е, че много хедж фондове правят диверсификация на инвеститорското портфолио предвид намаляването на основния лихвен процент и повишените стимули", посочи той.

Очаквайте видео с още от арзоговора.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Мерките на Фед в подкрепа на икономиката дават силен тласък на щатските индекси*