IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Morgan Stanley с двоен ръст на приходите от търговия с облигации

Нетната печалба на инвестиционната банка скача със 70% до 1,93 млрд. долара през първото тримесечие на 2017 г.

17:01 | 19.04.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Инвестиционната банка Morgan Stanley отчита най-големия процентен ръст на приходите от търговия с облигации сред конкурентите си от Wall Street, съобщава Bloomberg.

Приходите от търговия с активи с фиксирана доходност се удвояват до 1,71 млрд долара на фона на очаквания за стойност от 1,56 млрд. долара.

Приходите от търговия с акции се свиват с 1,9% до 2,02 млрд. долара, което все пак е над очакванията за стойност от 1,92 млрд. долара. 

„Отчитаме едно от най-силните ни тримесечия през последните години“, коментира главният изпълнителен директор Джеймс Горман в изявление. „Всичките ни бизнес звена се представят добре при подобрени пазарни условия. Уверени сме в бизнес модела ни и възможностите занапред, като същевременно знаем, че средата остава несигурна“, допълва той.

Вече четвърто поредно тримесечие Morgan Stanley записва приходи от търговия с облигации над 1 млрд. долара. Звеното за търговия с активи с фиксирана доходност е от ключово значение за плановете за подобряване на възвръщаемостта. То беше реформирано в края на 2015 г., след като приходите се понижиха до 550 млн. долара през последното тримесечие на тази година.

Резултатите на Morgan Stanley следват изненадващо разочароващия отчет на Goldman Sachs от вторник. Bank of America пък надмина очакванията.

Нетната печалба скача със 70% до 1,93 млрд. долара (1 долар на акция) от 1,13 млрд. долара (55 цента на акция) година по-рано. Средните очаквания на анализаторите, анкетирани от Bloomberg, бяха за печалба от 90 цента на акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:07 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още