Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Morgan Stanley се разделя с високопоставени служители в сектор суровини

Банкерите са нарушили вътрешните правила на комуникация

Morgan Stanley се разделя с високопоставени служители в сектор суровини

Снимка: Bloomberg

Двамата най-високопоставените служители от сектора за търговия със суровини в Morgan Stanley напускат банката след нарушения на вътрешните правила, съобщава Bloomberg, позовавайки се на запознати източници, пожелали анонимност.

Нанси Кинг, глобален ръководител за сектор стоки, и Джей Рубенщайн, ръководител на търговия със суровини, напускат, обявиха източниците. От банката отказаха коментар по случая. 

Още по темата

Morgan Stanley е един от най-големите търговци на суровини на Wall Street заедно с Goldman Sachs Group, JPMorgan Chase & Co. и Citigroup.

Причина за оттеглянето на двамата банкери е използването на неоторизирани електронни средства за комуникация от тяхна страна.

„Те не са допуснали никаква грешка, но използването на тези комуникационни канали противоречи на политиката", обявиха източниците.

Кинг и Рубенщайн също не отговориха на опитите да бъдат потърсени за коментар.

Кинг се присъединява към Morgan Stanley преди 34 години, търгувайки с петрол, като се превръща в най-възрастната жена в бизнеса на Wall Street.

Рубенщайн, който мнозина смятаха за неин възможен наследник, се присъединява към банката през 2007 г., за да търгува с горива, а по-късно става ръководител на отдела по енергетика.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Аспарух Илиев
Още по темата: САЩ Morgan Stanley

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Американските индекси си поемат въздух след вчерашното рали*