IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мълър разширява разследването над Тръмп и върху Twitter

Като част от разследването за евентуалното възпрепятстване на съдебните органи ще бъдат разгледани туитове и негативни изявления на президента

14:39 | 27.07.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Туитовете на американския президент Доналд Тръмп са известни. В продължение на години той атакува политици и знаменитости чрез акаунта си, причинявайки все повече възмущение. Сега обаче кратките изявления биха могли да доведат и до юридически проблеми за американския държавен глава. 

Както съобщава в четвъртък New York Times, някои от съобщенията на Тръмп са влезели в полезрението на специалния прокурор на САЩ Робърт Мълър. Като част от разследването за евентуалното възпрепятстване на съдебните органи ще бъдат разгледани туитове и негативни изявления на президента срещу главния прокурор Джеф Сешънс и бившия директор на ФБР Джеймс Коми. В статията са цитирани трима души, за които се предполага, че са запознати с процеса.

Според материала Мълър възнамерява да разпитва американския президент за неговите туитове. Коми и Сешънс се смятат за важни свидетели при разследването на евентуалната руска намеса в президентските избори. Мълър иска да провери дали изявленията в Twitter биха могли да повлияят на разследването, защото биха сплашили свидетелите.

В допълнение към поведението на Тръмп в Twitter специалният прокурор се интересува от редица други актове на президента, които биха могли да посочат евентуално влияние над съдебната система. Сред тях са разговори за разследването на руската афера между президента и Коми, Сешънс и други високопоставени правителствени служители.

Също така ще бъдат прегледани и подвеждащи изявления от Белия дом, както и възможни помилвания, които може да са били обещани на потенциални свидетели.

През миналата година Тръмп уволни Коми от поста му на началник на ФБР. След това той не скри своето презрение към него и няколко пъти го атакува в Twitter. Президентът на САЩ многократно се противопоставяше и на Сешънс. Също в Twitter той описва и разследванията на специалния разследващ прокурор като "скандални" и "лов на вещици".
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:06 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още