IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нарастват онлайн залозите за импийчмънт срещу Тръмп, отчитат букмейкъри

Според специализирания сайт PredictIt шансовете Тръмп да стане обект на импийчмънт през 2017 г. нарастват до рекордните 30% във вторник

22:27 | 17.05.17 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Нарастват онлайн залозите, че ще има действия в посока импийчмънт на президента на САЩ Доланд Тръмп, съобщава Ройтерс. През последните няколко дни се задълбочиха скандалите във Вашингтон.

В понеделник стана ясно, че президентът на САЩ е предоставил на Лавров класифицирана информация. Тръмп защити във вторник това свое решение и заяви, че е бил в правото си да го направи. Днес пък руският президент Владимир Путин заяви, че Русия е готова да предостави протокол от срещата в Белия дом, за да се докаже, че не са били предоставяни никакви тайни.

На дневен ред са и последиците от уволнението на директора на ФБР Джеймс Коми. Във вторник New York Times съобщи, че в протокол от своя среща с Тръмп Коми посочва, че президентът е поискал да се спре разследването срещу Майкъл Флин, бивш съветник на Тръмп по националната сигурност. 

Според специализирания сайт PredictIt шансовете Тръмп да стане обект на импийчмънт през 2017 г. нарастват до рекордните 30% във вторник при висок обем на самите залози. В сряда този дял се понижи до 27%, но все още остава значително по-висок от 7-те процента миналия понеделник. Обемът на търговията също нараства от 5 500 залози на 8 май до 60 700 залози в сряда.

Сайтът PreditIt се управлява от политическата консултантска компания Aristotle и университетът „Виктория“ в Уелингтън, Нова Зеландия. Всички потребители на сайта са регистрирани гласоподаватели в САЩ.

Британският букмейкър Betfair съобщи за залози в размер на над 5 000 паунда (6 470 долара), че Доналд Тръмп преждевременно ще напусне поста си. Това се е случило часове след като излезе новината, че Тръмп е поискал Джеймс Коми да прекрати разследването за връзките на Майкъл Флин с Русия.

Друг британски букмейкър – Ladbrokes – съобщава за 56% вероятност Тръмп да бъде отстранен от поста си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
khao
преди 6 години
ти и много други неща не знаеш :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 4
michaelis21
преди 6 години
Демократите не са ли 40-43% от Сената ?Е, тогава трябват още 20% от Републиканците.Корумпирани и мразещи все ще се намерят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 3
Д.Петков
преди 6 години
За да импийчнат Тръмп, трябва 2/3 от Сената да гласуват "ЗА". Не виждам как точно си го представят да се случи. На комарджиите дай им да се надъхват, ама за какво ни занимават и нас с глупости не разбрах.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още