IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nasdaq записа най-силния си ден от месец насам

Американските борси се радваха на силни ръстове в първия ден от седмицата

23:16 | 12.10.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Michael Nagle/Bloomberg</em></p>

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Американските индекси завършиха борсовата сесия със силни ръстове в понеделник, след като технологичните акции се представиха особено добре, а инвеститорите продължиха да следят преговорите във Вашингтон за нови стимули, пише CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average добави 250 пункта, или 0,9%, до 28837,52 пункта.

Широкият измерител S&P 500 се повиши с 1,6 на сто до 3534,22 пункта.

Технологичният Nasdaq Composite напредна с 2,6% до 11876,26 пункта. Днес беше най-добрият ден за Nasdaq от 9 септември, когато нарасна с 2,7%.

Стойността на книжата на Apple се повиши с 6,2%, докато инвеститорите са в очакване на ключовото събитие на компанията. Очаква се утре компанията да представи първия си 5G iPhone. В исторически план движенията на цената на акциите на Apple обичайно надминават по-широкия пазар след премиерата на нов модел iPhone.

При Facebook и Amazon ръстът на цената на книжата достигна съответно 4,8% и 5,2%. При Alphabet скокът е с 3,9 на сто, а при Microsoft – с 3,1%.

Днешното рали се случи в момент, в който шансовете за постигане на съгласие за нов пакет от стимули преди изборите за президент на САЩ, нарастват.

Основните американски индекси приключиха силна седмица в петък. Dow записа най-големия си седмичен ръст от август насам, а S&P и Nasdaq Composite имаха най-добрата си седмица от юли.

Междувременно инвеститорите се подготвят за сезона на отчетите, когато ще станат ясни резултатите на компаниите за третото тримесечие. Няколко големи банки и авиокомпании се очаква да обявят данните си тази седмица, включително JPMorgan Chase и Delta Air Lines.

Въпреки че резултатите вероятно ще покажат големи спадове, трейдърите вярват, че отчетите ще се окажат доста по-добри от прогнозите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още