Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Nasdaq започва сесията с ръст до над 10 000 пункта*

Основните индекси на Wall Street се отправят към четвърто седмично повишение в стойностите си

Nasdaq започва сесията с ръст до над 10 000 пункта*

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса започват сесията  в петък на зелена територия на фона на съобщение от Bloomberg News, че Китай е готов да закупи американски селскостопански продукти, за да спази ангажиментите си по търговската сделка от първа фаза на преговорите между двете най-големи икономики в света.

Съобщението облекчи опасенията относно търговските отношения между САЩ и Китай, след като напрежението между двете страни се повиши заради коронавируса, предава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повишава със 173,37 пункта, или с 0,66%, до ниво от 26 256,28 пункта.

Широкият измерител S&P 500 нараства с 25,91 пункта, или с 0,83%, до 3141,22 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite регистрира ръст от 1,06 %, или 105,40 пункта, до 10 050,48 пункта.

Книжата на United Airlines се търгуват с 2% по-високо, докато тези на Kohl отчитат ръст в цените си от 5%. Акциите на Devon Energy поскъпват с около 5%.

Още по темата

Dow, S&P 500 и Nasdaq Composite се насочват към четвърто седмично повишение в стойностите си за последните пет седмици. Dow  нарасна с 1,9% на седмична база в края на сесията в четвъртък, докато S&P 500 е добави 2,4%. За същия отчетен период  Nasdaq се изкачи с над 3%.

Някои инвеститори обаче изразяват опасения, че ръстът в броя на заразените с коронавирус, наблюдаван напоследък, може да доведе до предприемане на по-строги карантинни мерки за ограничаване на разпространението на заразата, които ще осуетят очакванията за гладко икономическо възстановяване.

„Ралито през последните месеци може да доведе до рекордни стойности на акциите за кратко време, но инвеститорите изпитват трудности да съгласуват възходящия импулс и по-малко оптимистичните съобщения за предстоящите месеци“, казва Линдзи Бел, главен инвестиционен стратег в Ally Invest. „Това, наред със страховете от втора вълна от коронавирус и геополитическото напрежение, доведе до сериозна нерешителност“, добави тя.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се намира на нива от съответно 0,723% и 1,504%.

При валутната търговия доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, достига ниво от 97,3 пункта.

Еврото поскъпва с 0,27% спрямо щатската валута до 1,123 долара за евро.

На петролните пазари цената на международния бенчмарк Брент се повишава с 1,08 долара до 42,59 долара за барел. Фючърсите върху американския лек суров петрол WTI отчитат ръст от 01,37 долара до 40,21 долара за барел.

Цената на златото бележи ръст от 0,79% до 1744,80 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:15 ч.

По статията работиха: Радостина Ивчева, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Нетното богатство на Тръмп е намаляло с 300 млн. долара миналата година