IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

NBA: Асоциацията регистрира огромни финансови загуби заради туита за Хонконг

Комисарят на баскетболната асоциация Адам Силвър споделя, че Китай е поискал от NBA уволнението на Дарил Морей

10:10 | 18.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Националната баскетболна асоциация на САЩ (NBA) е засегната от огромни финансови загуби заради съобщението в Twitter, засягащо протестите в Хонконг, посочва комисарят на асоциацията Адам Силвър, цитиран от Ройтерс.

Туитът на служителя на баскетболния отбор „Хюстън Рокетс“, подкрепящ протестите в Хонконг, са донесли значителни финансови загуби за NBA в Китай, посочва Силвър. 

Баскетболната асоциация прекара редица години в изграждането на своя бизнес в Китай, пазар със стойност около 4 млрд. долара за NBA, но бъдещето му в страната сега се оказва сериозно разклатено.

„Постигнахме огромен напредък по отношение на изграждането на културен обмен с китайците. И отново съжалявам, че голяма част от това е загубено“, споделя Силвър в Ню Йорк. „И дори не съм сигурен докъде ще се стигне с това, но директният отговор на въпроса ви  е, че финансовите последици бяха и могат да продължат да бъдат доста драматични“, добавя той.

Неприятностите за NBA започнаха по-рано този месец, след като генералният мениджър на „Хюстън Рокетс“ Дарил Морей изрази в Twitter подкрепата си за демократичните демонстрации във вече изтрит пост, който включва изображение с надпис: „Борба за свобода. Застанете с Хонконг“.

След туита на Морей Китай не пожела да излъчи двата предсезонни мача, проведени в страната между „Лос Анджелис Лейкърс“ и „Бруклин Нетс“, докато NBA отмени участията на редица ключови играчи.

„Нашите игри не са в китайския ефир, докато говорим“, споделя Силвър в първата си публична изява след завръщането си от скорошното си пътуване до Азия.

Силвър казва още, че китайското правителство е поискало Морей да бъде уволнен заради туита.

„Казахме, че няма шанс това да се случи“, коментира още той, който по-рано заяви, че лигата няма да се извини за Морей, тъй като той е използвал правото си на изразяване. "Няма шанс дори да го дисциплинираме", добавя Силвър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:54 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още