IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нетната печалба на JPMorgan нарасна с 12% през първото тримесечие

Представянето на американския кредитор бе стимулирано от по-високитe приходи в периода януари-март 2015 г.

15:23 | 14.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Нетната печалба на JPMorgan нарасна с 12% през първото тримесечие

Американският кредитор JPMorgan Chase отчете по-голяма печалба, стимулирана от по-високитe цялостни приходи през първото тримесечие на 2015 г., предава WSJ.

Нетната печалба се покачи с 12 на сто спрямо същия период на миналата година, достигайки 5,9 млрд. долара, докато приходите нараснаха с 4 на сто до 24,8 млрд. долара. Печалбата на акция достигна 1,45 долара в сравнение с 1,28 долара година по-рано.

Анализаторите очакваха нетна печалба от 5,4 млрд. долара и печалба на акция от 1,41 долара.

"В момента има изключителен франчайз, който става все по-безопасен и по-силен и печели пазарен дял във времето", каза Джейми Даймън, главен изпълнителен директор в свое изявление.

Това е едва вторият път, когато JPMorgan постигна по-висока печалба в седем поредни тримесечия, след като банката е притискана от постоянните разходи за правни и регулаторни проблеми.

Банката продължава да е под натиск от висящи разследвания, включително дело, заведено от Министерството на правосъдието на САЩ за манипулиране на валутните пазари, най-вече в развиваща се Азия.

Силен резултат отчете корпоративното и инвестиционно банкиране, чиято нетна печалба нарасна с 19 на сто до 2,5 млрд. долара, докато приходите се покачиха с 9 на сто спрямо същия период на миналата година до 5,7 млрд. долара.

Акциите на JPMorgan се повишиха с 0,5 на сто в предпазарната търговия до 62,35 долара за брой. След пропадането с повече от 10 на сто през януари капитализацията на JPMorgan е вече с едва 1 на сто надолу от началото на 2015 г., изпреварвайки по този показател конкуренти като Goldman Sachs и Wells Fargo.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:37 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още