IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Неволите на Wall Street продължават

Американските индекси записаха силни спадове

23:21 | 23.09.20 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Michael Nagle/Bloomberg</em></p>

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Американските индекси записаха силен спад, докато септемврийските неволи на Wall Street продължават, а технологичните акции отново понижават стойността си, пише CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се търгува с 525,05 пункта надолу, или 1,9%, до 26 763,13 пункта. По-рано по време на сесията Dow се радваше на ръст от 176 пункта.

Широкият измерител S&P 500 пък се сви с 2,4% до 3236,92 пункта, а технологичният Nasdaq Composite се раздели с 3% до 10632,99 пункта. .

Книжата на Amazon понижиха стойността си с 4,1%, повеждайки спадовете сред големите технологични компании. При Facebook корекцията е с 2,4%, докато акциите на Alphabet се разделиха с 3,5% от стойността си. Цената на акциите на Microsoft и Apple намаля съответно с 3,1% и 4,2%.

На червено се оказаха и книжата на Tesla – с 9,2% надолу, след като Илон Мъск даде нова прогноза за продажбите за 2020 г. и разкри повече за новия дизайн на батериите, за който твърди, че ще направи производството на колите по-евтино. Акциите на компанията се оказаха под натиск и след като Tesla заведе дело срещу американското правителство във връзка с митата, които то наложи върху продукти, внасяни от Китай.

От началото на месеца S&P 500 и Dow са съответно със 7,4% и 5,9% надолу. Nasdaq се е понижил с 9,7 на сто през същия период. По поне 10% е сривът в стойността на книжата на Facebook, Amazon, Apple, Netflix, Alphabet и Microsoft за септември.  

През този месец инвеститорите се изправиха пред редица предизвикателства, включително нарастващия брой случаи на коронавирус и несигурността около бъдещите фискални стимули в Съединените щати.

По-рано тази седмица Великобритания обяви, че ще наложи по-стриктни мерки за овладяване на коронавирусната епидемия в страната. Президентът Доналд Тръмп обаче заяви, че САЩ няма да въведат втора вълна от блокади.

Междувременно Johnson & Johnson не последва негативните тенденции на пазара. Акциите ѝ записаха 0,6% повишение, след като компанията обяви, че е започнала трета фаза на тестовете на своята ваксина срещу коронавируса.

От своя страна, акциите на Nike поскъпнаха с 10%, след като компанията обяви, че дигиталните ѝ продажби са скочили с над 80% през последното тримесечие. Печалбата и приходите от продажбите надминаха очакванията, а Nike прогнозира растеж през новата фискална година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:26 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 5 rate down comment 0
pioner
преди 3 години
Да и като се блокира процеса за подпомагане "срещу последствията от корона кризата" в Вашингтон акциите се сринаха.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 4
nobel
преди 3 години
Надеждите са на Федералния резерв, който ще подпомага икономиката докогато и колкото трябва
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още