IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обама: Безработицата в САЩ може да падне на 8%

Същевременно 54% от американците смятат, че президентът им не заслужава втори мандат

10:19 | 10.12.11 г. 8
Автор - снимка
Създател
Обама: Безработицата в САЩ може да падне на 8%

Американският президент Барак Обама заяви, че безработицата в САЩ би могла да падне до 8% до ноември догодина, когато в САЩ ще има президентски избори, предаде AP.

В интервю за програмата 60 минути на телевизия CBS, която ще се излъчи в неделя вечерта, президентът подчерта, че икономическите проблеми на САЩ може би ще продължат и след края на първия му мандат.

Сега безработицата в САЩ е 8,6 процента. Тя не е била 8 или под 8 процента от януари 2009 г., припомня АП.

В интервюто президентът заяви, че се чувства като капитан на кораб, попаднал в буря.

"На борда му хората страдат от морска болест и обвиняват за това капитана, но той не е виновен за метеорологичните условия", изказа се метафорично Обама и подчерта, че не е давал прекалено големи обещания на избирателите си през 2008 г.

Обама поясни, че не е подценил трудностите и предупреди, че икономическите проблеми на САЩ се дължат на структурни проблеми, датиращи от 20 години.

Одобрението за президента на САЩ е рекордно ниско за мандата му, отбелязва Ройтерс, като се позовава на ново допитване до общественото мнение на CBS.

Според него само 33% от американците смятат, че президентът се справя добре с икономиката на страната.

44 на сто одобряват действията на президента като цяло. 54% обаче смятат, че Обама не заслужава втори президентски мандат.

Още световни новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:04 | 25.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

8
rate up comment 1 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Dow Jones Industrial - 11,964 е сега! Тригодишно разминаване в 5 вълни, на всички индикатори спрямо индекса, само едно означава: Тотален банкрут! Професионалните трейдъри го знаят. Сега всеки ден ще излизат новини за фалирали банки. Т.е. само лоши новини. Всичко е изядено на зелено в САЩ за поколения напред. Започва Третата вълна надолу на Уолстрийт, която ще е падане "Като на пиано от 10-ия етаж" и обикновенно се образува за около 3 месеца, но днес "електронното стадо", може да направи събитията да се развият и много по-бързо! Следва, освобождаването на тонове "Ценни виртуални книжа" от "набутаните инвеститори" които после трябва да се обърнат набързо от долари в Злато или други Валути...?! А както знаем, реалната цена на долара е около 0,04 сента. Така че, и долара ще се срива заедно с Уолстрийт, а Златото и другите валути ще растат(без евро и японски йени)!!! Еврото се срива автоматично с краха на фондовите борси! Край на ЕС, на еврозоната и еврото! Еврото вече започна с "дълдисването", спрямо Паунда, Канадския и Австралийския долар! Как ви звучи, индекса Dow Jonson, на ниво 5000 до края на месец Март? Няма по-лош слепец от онзи, който не желае да прогледне. Но това си е въпрос на личен избор!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 1 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Като начало на Голямата депресия се посочва крахът на американската фондова борса през октомври 1929 година. Причините за нея са разюзданите спекулации във всички сектори на икономиката, довели до огромен балон на цените. Към това трябва да се прибавят и други фактори: редица измами, фалшиви баланси и пирамиди. Голямата депресия засяга не само западния свят, но също и икономиките на всички останали страни на света. Основните световни показатели като промишлено производство, борсови индекси и брутен национален продукт достигат нивото от 1929 едва след края на втората световна война.Преди голямата депресия в САЩ 1929год. инвеститорите които изтеглили капиталите си от фондовата борса, тоест от акции, облигации и др.ценни книжа, избягнали фалитите, които масово последвали при ибухване на кризата!Бизнесът е игра, в която печели този, който най-добре знае правилата, а губи този, който ги спазва.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 0 rate down comment 2
stdmv
преди 12 години
Някои хора бързо преминаха от Cartoon Network на Zeitgeist и веднага решиха че знаят всичко за макроикономика, политка, история. Съответно няма какво да учат (а да преповторят "истините" от филчетата в стик "Шок шоу")
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Първо научи, историята на САЩ, на парите им.....и тогава може да седнем да говорим.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
И аз питам откъде от Иран ли..?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 4
rogers
преди 12 години
изглежда е голяма каша в главата ти - сега последно народа ще плаща ли сметката или ще има война? И как започването на война ще помогне на безработицата в САЩ? Откъде правителството на САЩ ще вземе пари да върне на ФЕД след като фалират?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
"Обама: Безработицата в САЩ може да падне на 8% ...."Естествено, нали вече имате над 100 годишен опит в печатането на хартийки без покритие. Когато ФЕД напечати долари и ги даде като заем на американците, те се задължават към ФЕД (всеки месец правителството на САЩ плаща на ФЕД стотици милиони...) Обаче зелените хартийки отиват да разпределят стоките на световния пазар, при което производителите на реални стоки получават в замяна долари. Те (световните производители) именно са реалните кредитори на САЩ, докато ФЕД е нещо като виртуален кредитор. Макар до сега брадатите и плешиви евреи от ФЕД да са били на страната на САЩ, сега вече ясно се вижда как ФЕД прехвърля подкрепата си на срещуположната страна, тоест застава срещу САЩ. Вярно е това, че ФЕД прави помен с чужда пита, обаче все пак някои са яли и пили, а щом са яли и пили, ще трябва и да плащат. Някой ще трябва да плаща и този някой е Американския народ...сега вече идва келнера с бияча отзад и требе да се плати сметката !!!Обама е медиен артист. САЩ, а и целият свят в момента се управлява от шепа хитри евреи. Те направиха атентатите 9/11, те поддържаха войните през последните 100 години. Който вярва на новините, е пълен ***. Отдавна " икономиката " на САЩ е в моргата! Иначе никога нямаше да се появи черен президент там! "Президентът на САЩ готов с мерки за създаване на нови работни места"- Как се разрешава проблема с откриването на нови работни места ? Ами, готов е планът за подкрепата на "мирно протестиращите демократи" в Сирия, Иран... Тия са вампирясали, ако не водя войни изпадат в криза.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
lyusien
преди 12 години
Вижте -безработицата в С А Щ ще бъде под 8% Вероятно между 7.3 и 7.8 %Но не знам дали това ще е достатъчно Обама да бъде преизбран. Изчакаите данните за четвъртото тримесечие на 2011 и ще разберете дали съм прав Чаоо Желая ви успех
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още