IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обама ще предложи намаляване на пределната корпоративна ставка от 35% на 28%

Част от данъчните облекчения обаче ще бъдат премахнати, с което се цели повишаване на данъчните приходите като цяло, разкрива WSJ

11:20 | 22.02.12 г.
Обама ще предложи намаляване на пределната корпоративна ставка от 35% на 28%

Администрацията на американския президент Барак Обама ще предложи да бъде намален горният праг на корпоративния данък печалба от настоящите 35% на 28% в рамките на реформата на корпоративните данъци, която трябва бъде обявена днес, съобщава Wall Street Journal.

Новото данъчно предложение е насочено и към повишаване на данъчните приходите като цяло чрез елиминирането на десетки популярни вратички, посочват от изданието.

То ще намали „ефективния“ размер на данъка за производителите до „не повече от 25%“, заяви пред вестника високопоставен представител на администрацията на Обама.

В плана ще залегне и изискване американските компании, действащи в чужбина, за първи път да плащат минимална данъчна ставка върху задграничните си печалби.

Благодарение на новия данъчен план ще бъдат набрани допълнително 250 млрд. долара от данъци през следващите 10 години, като ще бъдат компенсирани или елиминирани множество временни облекчения, кредити и други мерки, удължавани всяка година, като например данъчните кредити за изследвания и експерименти, изтъква източникът.

През миналата седмица Обама представи предложение за бюджета и данъците на обща стойност 3,8 трлн. долара, призоваващо за агресивни правителствени разходи за стимулиране на икономиката и за повишаване на данъците на богатите американци.

Тогава и министърът на финансите Тимъти Гайтнър каза пред комисия в американския Сенат, че „десетки и десетки“ данъчни пролуки са набелязани за запушване, но че някои данъчни стимули ще бъдат запазени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още