Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Оптимизмът около Boeing помага на Dow да започне сесията с ръст*

Акциите на Pfizer поскъпват с 2,36 на сто, след като компанията обяви съвместно с BioNTech 95% успех на ваксината, която разработват срещу коронавируса

Оптимизмът около Boeing помага на Dow да започне сесията с ръст*

Снимка: Bloomberg L.P.

Основните щатски борсови индекси започват днешната редовна сесия без единна посока, докато инвеститорите продължават да търсят още новини, които да сигнализират за напредъка при намирането на достатъчно ефективна ваксина срещу коронавируса, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average, който следи търговията с акции на 30-те най-ликвидни американски публични компании, напредва с 93 пункта, или с 0,31%, до ниво от 29 876,35 пункта, подкрепен от Boeing, чиито акции поскъпват с 2,5 на сто. 

Още по темата

Широкият показател S&P 500 отчита ръст от 0,05% до 3611,33 пункта.

Технологичният измерител Nasdaq Composite се понижава с 0,26% до 11 867,94 пункта.

Американският фармацевтичен концерн Pfizer и германската биотехнологична компания BioNTech преодоляха основната пречка за евентуалното одобрение на тяхната ваксина срещу коронавируса в САЩ. След окончателен анализ на решаващото проучване ваксината показва 95 процента защита срещу Covid-19, обявиха двете компании по-рано днес.

Те също така публикуваха положителни данни за безопасността на ваксината, които определиха като „крайъгълен камък“ за спешното одобрение в САЩ. Сега те възнамеряват да подадат заявление до американския здравен орган FDA в рамките на няколко дни.

Книжата на Pfizer поскъпват с 2,36 на сто в началото на сесията.

Компонентът на Dow Jones Boeing успя да си издейства разрешение от страна на Федералната администрация за авиацията (FAA) за връщане на приземения модел самолети 737 MAX отново във въздуха. Заповедта на FAA ще позволи на Boeing да възобнови доставките на самолети от този модел за авиокомпаниите и да им позволи да превозват пътници.

Акциите на Microsoft, Apple, Alphabet, Facebook и Amazon поевтиняват съответно с 0,73%, 0,50 на сто, 0,57%, 0,28 на сто и 0,47%.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се понижава съответно до 0,865% и 1,605 на сто.

При валутната търговия доларовият индекс отчита спад от 0,14% до 92,29 пункта.

На петролните пазари цената на сорт Брент нараства с 1,87% до 44,57 долара за барел, докато фючърсите върху американския лек суров петрол WTI поскъпват с 1,8 на сто до 42,19 долара за барел.

Златото поевтинява с 0,7% до 1872,10 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:20 ч. българско време.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Dow се срина със 630 пункта до тримесечно дъно