IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Още един топ ръководител на Pimco напуска поста си

Фондът ликвидира две от стратегическите си звена, което принуди главния инвестиционен директор Виржини Мезоньоф да се раздели с позицията си

12:44 | 15.05.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Още един топ ръководител на Pimco напуска поста си

Главният инвестиционен директор на Pimco Виржини Мезоньоф напуска поста след по-малко от година и половина на фона на изместването на фокуса на фонда извън пазара на акции, предава CNBC.

Компанията заяви, че ще ликвидира две от стратегическите си звена – това за развиващите се пазари и това за акциите, които групата счита за подценени.

Главният изпълнителен директор Дъглас Ходж посочи в изявление, че Pimco планира да се съсредоточи върху области, които да са в "по-пълно съответствие с нашите възможности и нуждите на клиентите".

Фондът, който към 31 март управляваше активи на стойност 1,59 трлн. долара, заяви още, че няма да търси нов човек за позицията на Мезоньоф.

През последните години Pimco се опита да разнообрази своята инвеститорска база и да включи по-широка гама от продукти. За целта компанията прибегна и до услугите на бившия банкер на Goldman Sachs Нийл Кашкари, който бе нает да ръководи експанзията на нови пазари, включително и при акциите.

Pimco обаче бе засегната от редица лоши новини от началото на 2014 г. насам. Първо един от най-известните институционални инвеститори в света – Мохамед Ел-Ериан, подаде неочаквано оставка като главен изпълнителен директор на фонда през януари миналата година. Впоследствие през септември същата годината Pimco бе напуснат и от основателя си – Бил Грос. Непосредствено след неговото оттегляне буквално за няколко дни компанията се раздели с над 10 млрд. долара от управляваните активи

Въпросът пред Pimco сега е дали ще успее да поддържа доброто си представяне в дългосрочен план и ще удовлетворява клиентите си в отсъствието на Грос. В скорошно интервю за Wall Street Journal Ходж обяви, че компанията ще организира срещи с големите институционални инвеститори, като целта ще бъде запазване на доверието в целите на дружеството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:31 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 1
abdul
преди 8 години
ДЦК бомбата...тик-так-тик-так-аа
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още