IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отчетите на търговците на дребно върнаха оптимизма на Wall Street*

Lowe и Target донесоха добри вести на инвеститорите

17:43 | 20.05.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка:&nbsp;Michael Nagle/Bloomberg</p>

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса започват сесията в сряда на зелена територия, стимулирани от задоволителните корпоративни отчети, представени днес, информира CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повишава с 393,91 пункта, или с 1,63%, до ниво от 24 604,98 пункта. Широкият измерител S&P 500 нараства с 51,33 пункта, или 1,76%, до 2974,27 пункта, докато технологичният показател Nasdaq Composite регистрира ръст от 1,86%, или 172,00 пункта, до 9357,01 пункта.

Силни резултати на Lowe помогнаха на настроенията на пазара. Търговецът на дребно, специализиран  в стоки за дома, отчете ръст на приходите от продажби през първото тримесечие с 11,2%. Акциите на компанията поскъпват с 3,1%.

От своя страна от Target обявиха, че увеличението на онлайн търговията им е довело до ръст от 10,8% на приходите от продажби през последното тримесечие.

Изглежда, че Wall Street вече е възприел по-строгата реторика от президента на САЩ Доналд Тръмп относно Китай. В сряда Тръмп написа в Twitter : „Някои ненормалник в Китай току-що пусна изявление, в което обвинява всички, освен Китай, за вируса, който сега уби стотици хиляди хора. Моля, обяснете на този наркоман, че единствено некомпетентността на Китай и нищо друго, извърши това масово убийство в световен мащаб!" с с

Финансовият министър на САЩ Стивън Манучин заяви във вторник, че Министерството на финансите и Федералният резерв са „напълно готови да поемат загубите" на останалия капитал за спасяване от коронавируса. Манучин каза пред Банковата комисия в Сената, че е готов да разпредели всички 500 милиарда долара, необходими на бизнеса, засегнат от пандемията от коронавирус.

Управителят на Фед Джером Пауъл също потвърди ангажимента на централната банка за програми, насочени към поддържане на функционирането на пазарите и предоставяне на ликвидност за тези, които се нуждаят от нея по време на коронавирусната криза.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се намира на нива съответно от 0,713% и 1,439%.

При валутната търговия доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, се намира на ниво от 99,06 пункта.

Еврото се разменя с ръст в стойността от 0,63% при 1,099 долара за евро.

На петролните пазари цената на международния бенчмарк Брент се повишава с 1,65 долара до 36,30 долара за барел. Фючърсите върху американския лек суров петрол WTI отчитат повишение от 1,66 долара до 33,62 долара за барел.

Цената на златото бележи ръст от 0,43% до 1753,10 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:24 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:07 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още