Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Отчетът за третото тримесечие на Raytheon надмина очакванията на анализаторите

Общите приходи от продажби на американския производител на военна техника са се увеличили с 8,3 на сто до 6,70 млрд. долара

Отчетът за третото тримесечие на Raytheon надмина очакванията на анализаторите

Снимка: Ройтерс

Американският производител на военна техника Raytheon Co обяви своите резултати за третото тримесечие, които надминаха прогнозите на анализаторите, главно заради ръста в продажбите на бойни ракети и услугите за киберсигурност, съобщава Ройтерс.

Общите приходи от продажби на компанията са се увеличили с 8,3% до 6,70 млрд. долара. 

Още по темата

Според прогнозите Raytheon, както и други производители на оръжия в САЩ, вероятно ще спечелят и от повишените разходи за отбрана, одобрени от администрацията на президента Доналд Тръмп и по-голямото търсене на изтребители и ракети в световен мащаб.

Очаква се продажбите на компанията да нараснат между 6% и 8%, сподели главният финансов директор Тоби Обрайън в интервю пред Ройтерс.

Продажбите на звеното за балистични системи са се повишили със 7 на сто, или с около 2,08 млрд. долара, за третото тримесечие.

Оперативният марж на подразделението, което стои зад продукти като ракети „въздух-въздух“ със среден обхват и бомби с лазерно насочване, се е е понижил до 12,3 на сто.

Продажбите на звеното, занимаващо се с разузнаване, са се повишили с 13% до 1,74 млрд. долара, като оперативният му марж е отчел ръст от 130 базисни пункта до 8,6 на сто.

Raytheon също така прогнозира годишната стойност на печалбите да варира между 27 млрд. долара и 27,3 млрд. долара, което е повече от предишните изчисления – между 26,7 млрд. долара и 27,2 млрд. долара.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Тръмп: Фед е едно инатливо дете