IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отливът на капитал от основния фонд на Pimco се засили през декември

Инвеститорите са изтеглили 19,4 млрд. долара от Total Return Fund - това е третият най-голям месечен отлив за годината

14:43 | 03.01.15 г.
Отливът на капитал от основния фонд на Pimco се засили през декември

Сянката на Бил Грос продължава да тежи над Pacific Investment Management Co. (Pimco), пише Wall Street Journal.

Гигантският мениджър на облигационни фондове разкри в петък рязък скок в изтичането на капитали от основния му фонд, управляван преди от Бил Грос, който напусна внезапно в края на септември. Клиентите на фонда са изтеглили през декември 19,4 млрд. долара от фонда Pimco Total Return fund, над два пъти повече от изтеглените през ноември средства в размер на 9,5 млрд. долара.

Новият отлив все пак е по-скромен в сравнение с изтеглените през септември и октомври 23,5 млрд. и 27,5 млрд. долара съответно, когато инвеститорите реагираха на присъединяването на Грос към Janus Capital Group Inc., конкурентна инвестиционна компания.

Общите активи в Total Return fund, който Грос управляваше в продължение на 27 години, са намалели до 143,4 млрд. долара от 162,8 млрд. долара през ноември.

Отливът през декември сочи, че базираната в Калифорния компания все още не е успяла да остави в миналото бягството на инвеститорите в резултат на месеците вътрешни борби и напукането на съоснователя й в края на септември. Pimco, подразделение на германския застрохаветал Allianz SE , се раздели също с главния си изпълнителен директор Мохамед ел-Ериан миналата година след противоречия с Грос.

Отливът на средства от Total Return fund се очаква да варира през различните месеци, но в началото на декември един от трите нови мениджъри на фонда Скот Матър заяви, че фирмата е отминала „рязката инстинктивна реакция по отношение на потоците, която бихте очаквали”.

В петък говорител на Pimco заяви, че темпът на изтегляне на средства през декември е занчително под пика от септември и началото на октомври. Бил Грос напусна Pimco на 26 септември.

„Мисля, че преодоляха най-тежкия етап от бурята”, коментира Джеф Тйорнехой, директор проучвания в Lipper. „Сега става въпрос за това да убедят повече хора да се присъединят към фонда, отколкото го напускат.”
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още