IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

П. Райков: При споразумение между САЩ и Китай се очакват нови върхове за индексите

Анализаторите очакват край на търговската война

09:30 | 10.03.19 г.
П. Райков: При споразумение между САЩ и Китай се очакват нови върхове за индексите

През седмицата търговските преговори между Китай и САЩ бяха във фокуса на анализаторите на Wall Street. Вече се говори, че ще се постигне споразумение в положителна посока. Още не е потвърдено, но според много медии и анализатори очакваните новини ще са положителни. Това коментира пред Bloomberg TV Bulgaria финансовият анализатор Преслав Райков. 

Това, което американският президент и неговата администрация създадоха като проблем, сега предстои да се реши пак от тях, а това е една търговска тактика, която Тръмп  е използвал доста пъти в кариерата си преди да стане президент, каза той в предаването Клуб Investor с водещ Ивайло Лаков.

"Стойностите на американските индекси, според реакцията на пазарите, вече се доближават до върховите си показатели, на които затвориха в края на 2018 г.", каза анализаторът.

Той уточни, че ако има такова споразумение между САЩ и Китай, то част от реакцията е вече в цената, консумирана от пазара. Защото, ако погледнем януари, месецът беше изключително силен и за DJI, и за S&P.

Райков е уверен, че за пазарите наближават нови върхове и неговата прогноза е в полза на споразумението между САЩ и Китай при много добре планирано споразумение, индексите ще затворят 2019 г. на нови върхове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още