IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пазарна мистерия със свински отпечатък

Само за една седмица свинското месо в САЩ поксъпна с 11 на сто поради спада при доставките

21:53 | 25.10.18 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

В продължение на седмици търговците очакваха акциите на американските компании за свинско месо да поскъпнат, след като правителството многократно обяви, че производството на свинско се е увеличило през 2018 г.

Въпреки щетите, които нанесоха ураганите „Флорънс“ и „Майкъл“ в щата Северна Каролина, където се отглеждат най-много свине, в средата на септември, анализаторите предвиждаха възстановяване на продукцията досега, информира Bloomberg. 

Вместо това стойността на акциите на компаниите за свинско месо продължават да се търгуват ниско, повдигайки въпроси дали животните наистина са били в тези засегнати ферми, смята Рик Нелсън, главен стратег в Allendale Inc.

Ниските стойности на книжата се явяват в момент, когато е налице разпространението на особено силно заразен вирус, тръгнал от Китай, който поразява свинете. Африканската свинска чума продължава да сее смърт сред животните в азиатската страна. Комбинацията на вируса с недостатъците при доставките на месо изпратиха фючърсите върху свинското месо нагоре заради обменния лимит от 3 цента до 57,525 долара за килограм.

Общо за цялата седмица месото поскъпва с 11%.

Разпространението на свинската чума в Китай увеличи шансовете за увеличаване на вноса на свинско месо в азиатската страна, но при създалата се ситуация, Пекин най-вероятно ще се обърне към Европа и Канада.

Опасността от заразата предизвика повишена волатилност при фючърсите върху свинското месо.

Експерти от САЩ смятат, че индустрията очаква продължителен период на повишаване на доставките на свинско месо, достигайки 2,6 млн. животни на седмица.

„Къде са всички свине?“, попита още през изминалата седмица главният изпълнителен директор на Archer Financial Services Inc Денис Смит, който предупреди, че пазарът пропуска между 4% и 5% от очакваните доставки.

Ако запасите продължат да стоят не тези ниски нива, това би могло да предизвика възобновяване на интереса на инвеститорите към пазара за месо и добитък.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:34 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Zdravko
преди 5 години
Ами спокойно можем да им пратим ние свинско ! На едно място има 240 , а един от тях, който е особено охранен дори не ходи на работа, така че можем да им го дадем !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 1
pioner
преди 5 години
В кръга на шегата: Станали са опитни зайчета за създаването на Африканската чума в Китай.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още