IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата и приходите на McDonald`s надхвърлиха очакванията

Компанията регистрира ръст на всички основни пазари

16:12 | 21.10.11 г.
<p>
	Посетител на заведение от веригата McDonald`s в Норуок, американския щат Калифорния. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Посетител на заведение от веригата McDonald`s в Норуок, американския щат Калифорния. Снимка: Ройтерс

Американската компания McDonald`s обяви по-висока от очакваното печалба за третото тримесечие, подкрепена от новите продукти в предлаганото в САЩ меню, съобщи Ройтерс.

Най-голямата верига за бързо хранене в света обяви ръст на нетната печалба до 1,51 млрд. долара, или 1,45 долара на акция, в сравнение с печалбата от 1,39 млрд. долара, или 1,29 долара на акция, за аналогичния период на 2010 г.

Усреднената прогноза на анализаторите бе за печалба от 1,43 долара на акция.

Продажбите в разработените магазини (отворени пред повече от 12 месеца) са нараснали в целия свят, като на американския пазар ръстът е от 4,4%, в Европа – 4,9%, а в азиатско-тихоокеанския регион, Близкия Изток и Африка – 3,4%.

„Инвестициите, които правим, за да оптимизираме нашето меню, да модернизираме ресторантьорската практика и да увеличим достъпността до McDonald`s със съществуващите удобни и ценни платформи водят до ръст на доходността по акциите, което е ясен показател, че нашата стратегия работи“, заяви главният изпълнителен директор на компанията Джим Скинър.

Преди отварянето на пазарите акциите на McDonald`s поскъпнаха с 1,5%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още