IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на американската верига магазини Macy’s надмина очакванията

Продажбите се понижават с 2,1%, но това все пак беше по-добър резултат от очаквания 2,2-процентов спад.

18:22 | 21.02.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Печалбата на американската верига магазини Macy’s надмина очакванията през последното тримесечие, след като компанията затвори обекти и сви разходите в опит да се справи със забавянето в целия сектор, съобщи Bloomberg.

Печалбата в края на 2016 г. възлиза на 2,02 долара на акция на фона на прогнози за 1,96 долара на акция. Продажбите Macy’s при изгладен брой на магазините се понижават с 2,1%, но това все пак беше по-добър резултат от очаквания 2,2-процентов спад.

Резултатите дават надежда на Macy’s, че може да се справи със спада, разтърсил най-голямата американска верига универсални магазини. Компанията сви разходи, затвори магазини и положи усилия да спечели пари от бизнеса с недвижими имоти, коментира Bloomberg.

Все пак според анонимни източници на агенцията ръководството e провело първоначални преговори с конкурента си Hudson Bay за евентуално придобиване. Освен това текат процеси по смяна на ръководството. Президентът Джеф Ганет поема поста главен изпълнителен директор от дългогодишния директор Тери Лундгрен.

„Въпреки че 2016 г. не беше годината, която очаквахме, отчетохме значителен напредък по ключови инициативи, които вече жънат плодове“, каза Лундгрен в изявление.

В ранната търговия акциите на компанията поскъпват с над 3%. От началото на годината акциите загубиха близо 10% от стойността си.

По-рано Macy’s обяви планове да затвори 100 магазина, които не се представят задоволително, като 68 от тях ще бъдат затворени през тази година. Мярката ще струва 4000 работни места, без да се броят съкращенията на 6 200 души, обявени през януари.

Усилията за свиване на разходите би трябвало да спестят 550 млн. долара годишно от 2017 г. Планът включва инвестиране на спестяванията в онлайн търговия, в дейност в Китай и в други звена.

Macy’s има за цел и осъществяване на повече трансакции в сферата на недвижимите имоти, които през последната фискална година генерираха около 673 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:56 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още