IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на BlackRock надскочи очакванията

Активите под управление на компанията нараснаха до рекордните 8,68 трлн. долара в края на четвъртото тримесечие

20:35 | 14.01.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Тримесечните финансови резултати на най-големия мениджър на активи в света - BlackRock Inc, надхвърлиха очакванията на анализаторите в четвъртък, подкрепени от ръста на фондовия пазар, предаде Ройтерс.

Активите под управление на компанията нараснаха до рекордните 8,68 трлн. долара в края на четвъртото тримесечие, приключило на 31 декември, от 7,43 трилиона долара година по-рано, допълнително увеличавайки лидерството й пред конкурентите.

Коригираната нетна печалба на компанията от 10,18 долара на акция през четвъртото тримесечие надхвърли прогнозите на Wall Street за 9,14 долара по данни на Refinitiv IBES.

Повишената волатилност през тримесечието заради президентските избори в САЩ и пускането на няколко ваксини срещу COVID-19 привлече инвеститорите към борсово търгуваните фондове на BlackRock.

През тримесечието мениджърът на активи успя да спечели по-високи инвестиционни и консултантски такси, които са най-големият му източник на приходи. Акциите на BlackRock се търгуваха на рекордно високи нива, тъй като инвеститорите залагаха на компанията, която се възползва от подобряването на пазарните условия.

Общите нетни входящи потоци на компанията през тримесечието са възлезли на 126,93 млрд. долара, малко по-малко от 128,84 млрд. долара през миналата година.

Акциите на BlackRock, които достигнаха рекордно високо ниво в сряда, са нараснали с 8,1% тази година в сравнение с 5,2% ръст за индекса на Thomson Reuters, който включва повече от дузина конкуренти на BlackRock в САЩ. Акциите на компанията бележат спад от 4% в началото на търговията в четвъртък.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още