Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Печалбата на Citigroup расте благодарение на по-ниските разходи

Приходите от търговия с акции и облигации са намалели с 11% на годишна база, но данните не са толкова лоши, колкото прогнозите

Печалбата на Citigroup расте благодарение на по-ниските разходи

Снимка: Архив Ройтерс

Американската банка Citigroup отчете по-висока печалба за тримесечието, след като запазва разходите си по-ниски, отбелязва сериозен ръст от продажбата на активи и отчита по-слаб от очакванията спад на приходите от търговия, съобщава Ройтерс.

Приходите от търговия с акции и облигации са намалели с 11% на годишна база, но данните не са толкова лоши, колкото прогнозата за спад от 15% на главния финансов директор Джон Герспач, представена по време на конференция три седмици преди края на третото тримесечие.

Акциите на компанията се търгуват с лек ръст до 75 долара в предборсовата търговия.

Още по темата

Големите банки от Wall Street отбелязват стабилен спад на пазарната търговия, която миналата година бе подкрепена от по-високата глобална макроикономическа несигурност, особено около Brexit и изборите за президент в САЩ.

Четвъртата по големина банка в САЩ по активи заяви в четвъртък, че нетната печалба е нараснала до 4,13 млрд. долара през третото тримесечие до 30 септември от 3,84 млрд. долара година по-рано.

Печалбата на акция се е повишила с около 15% до 1,42 долара от 1,24 долара, след като компанията е свила броя на обикновените акции със 7% - купувайки обратно акции в рамките на най-големия си план за обратно изкупуване, одобрен от Федералния резерв на САЩ.

Средната прогноза на анализаторите бе за печалба от 1,32 долара на акция, посочва Thomson Reuters I/B/E/S. Резултатите включват печалба от 355 млн. долара от обявена по-рано продажба на бизнеса с анализи и индексиране на пазара с фиксирана доходност.

Общите приходи на банката са се увеличили с около 2% до 18,17 млрд. долара. Разходите са в размер на 10,17 млрд. долара – с 2% по-ниски спрямо миналата година.

Откакто пое поста преди пет години главният изпълнителен директор Майкъл Корбат се опитва да подобри възвръщаемостта за инвеститорите, намалявайки разходите, свивайки банката и освобождавайки капитал за обратно изкупуване на акции.

Възвръщаемостта върху общия капитал е нараснала до 8,4% от 7,8%. Целта на Корбат е 10% през 2019 г. и 14% в дългосрочен план.

JPMorgan Chase – най-голямата банка в САЩ по активи, обяви по-рано в четвъртък по-добра от очакваното печалба за тримесечието въпреки 27-процентовия срив на приходите от търговия с облигации.

По статията работиха: Виктория Тошкова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

Коментари (0)


Още от САЩ
10 години след финансовия срив американците още недолюбват акциите