Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Печалбата на GE спадна, но надхвърли очакванията

Индустриалните продажби на конгломерата растат, докато тези във финансовото поделение се понижават

Печалбата на General Electric за първото тримесечие надхвърли очакванията на анализаторите, подкрепена от разширяващите се маржове в индустриалния бизнес на конгломерата, като например производството на реактивни двигатели, съобщава Bloomberg.

Печалбата от продължаващи операции на компанията е спаднала с 18% на годишна база до 3,3 млрд. долара, или 33 цента на акция, но очакванията бяха за 32 цента. Тримесечните приходи са се понижили с 2% до 34,2 млрд., спрямо средна оценка за 34,4 млрд.  

Разширяването на индустриалните маржове е важно, тъй като главният изпълнителен директор Джефри Имелт се опитва да заздрави производствените единици на General Electric, докато свива финансовото поделение GE Capital, чийто бизнес за потребителско кредитиране ще има първично публично предлагане тази година.

Имелт иска индустриалният бизнес да съставлява 70% от печалбата на GE. През миналата година делът беше 53%.
Ръководителят свива дейността на GE Capital след финансовата криза от 2008-09 г., когато пресъхването на кредитните пазари осуети дейността на подделението и застраши холдинга.

Още по темата
Индустриалните продажби на General Electric са са се увеличили с 8%, а приходите на GE Capital са спаднали с 8% до 10,5 млрд. долара.

„Петролният, газовият и авиационният бизнес са силни от известно време. Особено в авиацията започваме да виждаме поръчките за резервни части да наарстват отново“, коментира Кристиан Майес, анализатор в Edwards Jones & Co.

Продажбите в поделението за петрол и газ са нараснали с 27% до 4,3 млрд. долара, а в авиационния бизнес – с 14% до 5,8 млрд. долара. 

По статията работи: Петър Нейков

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
S&P 500 отчете спад, след като по-рано доближи историческия си връх от февруари