IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на GE спадна, но надхвърли очакванията

Индустриалните продажби на конгломерата растат, докато тези във финансовото поделение се понижават

16:20 | 17.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Печалбата на GE спадна, но надхвърли очакванията

Печалбата на General Electric за първото тримесечие надхвърли очакванията на анализаторите, подкрепена от разширяващите се маржове в индустриалния бизнес на конгломерата, като например производството на реактивни двигатели, съобщава Bloomberg.

Печалбата от продължаващи операции на компанията е спаднала с 18% на годишна база до 3,3 млрд. долара, или 33 цента на акция, но очакванията бяха за 32 цента. Тримесечните приходи са се понижили с 2% до 34,2 млрд., спрямо средна оценка за 34,4 млрд.  

Разширяването на индустриалните маржове е важно, тъй като главният изпълнителен директор Джефри Имелт се опитва да заздрави производствените единици на General Electric, докато свива финансовото поделение GE Capital, чийто бизнес за потребителско кредитиране ще има първично публично предлагане тази година.

Имелт иска индустриалният бизнес да съставлява 70% от печалбата на GE. През миналата година делът беше 53%.
Ръководителят свива дейността на GE Capital след финансовата криза от 2008-09 г., когато пресъхването на кредитните пазари осуети дейността на подделението и застраши холдинга.

Индустриалните продажби на General Electric са са се увеличили с 8%, а приходите на GE Capital са спаднали с 8% до 10,5 млрд. долара.

„Петролният, газовият и авиационният бизнес са силни от известно време. Особено в авиацията започваме да виждаме поръчките за резервни части да наарстват отново“, коментира Кристиан Майес, анализатор в Edwards Jones & Co.

Продажбите в поделението за петрол и газ са нараснали с 27% до 4,3 млрд. долара, а в авиационния бизнес – с 14% до 5,8 млрд. долара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:32 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още