IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на McDonald's надхвърли очакванията

Силните продажби на безалкохолни напитки през горещия юни са в основата на успеха

17:58 | 22.07.11 г.
<p>
	<em>Снимка: sxc.hu</em></p>

Снимка: sxc.hu

McDonald`s отчете по-висока от очакванията печалба за тримесечието заради силните продажби в Европа и САЩ през юни, предаде Ройтерс

Нетната печалба е нараснала до 1,41 млрд. долара, или 1,35 долара на акция, от 1,23 млрд. долара, или 1,13 долара на акция през аналогичния период на предходната година.

Тези данни надхвърлиха очакванията на анализаторите за печалба средно от 1,28 долара на акция.

Приходите нараснаха до 6,91 млрд. долара от 5,95 млрд. долара.

Продажбите нараснаха с 6,9% в САЩ, с 9,1% в Европа и с 4,8% в азиатско-тихоокеанския регион, Близкия Изток и Африка, докато прогнозите на анализаторите бяха за ръст от съответно 2%, 3% и 2%.

Европа е най-големият пазар за McDonald`s по продажби, осигуряващ 40% от приходите, като САЩ следват на съвсем близко отстояние.

Според Дейвид Палмър, старши анализатор за ресторантите и пакетираните храни в UBS, веригата ресторанти за бързо хранене е спечелила през второто тримесечие от силните продажби на напитките от линията McCafe, включително новата ледена лимонада с ягодов вкус, която компанията започна да продава през май 2009 г.

„Тяхната инициатива за студени напитки очевидно им помогна през този горещ месец“, заяви Палмър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още