IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

PepsiCo измества Coca-Cola като спонсор на NBA

Coca-Cola се насочва към висшата лига по футбол на САЩ

22:59 | 13.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
PepsiCo измества Coca-Cola като спонсор на NBA

PepsiCo ще спонсорира National Basketball Association (NBA) на САЩ, слагайки край на 28-годишното споразумение между прекия й конкурент Coca-Cola и асоциацията, съобщава ВВС. PepsiCo ще бъде официален партньор на НБА за храните и напитките, както и на женската NBA, Лигата за развитие и USA Basketball.

Сделката, която започва от следващия сезон, обхваща Северна Америка, а също и Китай, където NBA има нарастваща популярност. Финансовите условия на спонсорството не бяха оповестени.

"NBА се утвърди като една от най-вълнуващите и иновативни спортни лиги в света", заяви главният изпълнителен директор на PepsiCo Индра Нуйи. "Очакваме с нетърпение да работим заедно, за да предефинираме смисъла на спортното маркетинг партньорство." 

Новото споразумение ще включва асортимента на Pepsi, както и Aquafina и Lipton Brisk напитките на компанията, чипсовете Doritos и Ruffles. Mountain Dew пък ще стане водещата марка безалкохолна напитка на NBA.

Coca-Cola заяви, че е "взела решение да не подновява глобалния си договор" с NBA, но ще продължи да спонсорира отделни отбори и играчи.

Coca-Cola обяви, че е подписала споразумение с футболната федерация на САЩ и с висшата лига на страната (Major League Soccer) за многогодишен период, и че ще бъде напитката спонсор на футбола в САЩ и на гостуванията в страната на мексиканския национален отбор.

PepsiCo имаше спонсорски договори с Major League Soccer от учредяването й през 1996 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:17 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още