Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Пермският басейн може да отбележи рекордно производство на газ през 2021 г.

Пандемията понижи производството на газ, но до края на 2021 г. добивът в Пермския басейн ще се върне към предпандемичните нива и ще продължи да се увеличава

Пермският басейн може да отбележи рекордно производство на газ през 2021 г.

Снимка: Bloomberg L.P.

Пандемията потисна производството на природен газ в Пермския басейн, но енергийната корона на САЩ може да се върне отново към рекордните нива на производство на газ до края на 2021 г. До 2023 г. скоростта на добив на газ като вторичен продукт може да нарасне значително, пише Ник Кънингам в коментар за Oilprice. 

Още по темата

От следващата година сондажната дейност започва да се възобновява в Перм, като се предполага, че бенчмаркът WTI ще достигне цена над 45 долара за барел, според Rystad Energy. Ускоряването на сондажната активност води до по-голям добив на природен газ, който се добива като вторичен продукт при извличането на петрол.

Пандемията понижи производството на газ, но до края на 2021 г. добивът в Пермския басейн ще се върне към предпандемичните нива - и ще продължи да се увеличава по-нататък във времето.

Rystad очаква производството на газ да продължи да нараства, достигайки 16 млрд. кубически фута на ден до 2023 г.

В началото на месеца цените на природния газ отскочиха от 25-годишния минимум, достигнат в края на миналия месец. Малцина са анализаторите, които очакват поскъпване на този енергиен ресурс в близко бъдеще.

Запасите на газ за електроенергията и отопление са достигнали капацитета на съоръженията по целия свят. Международната търговия с втечнен природен газ (LNG) се срива, което представлява своеобразна червена лампа за американските шистови компании. И с възстановяването на цените на суровия петрол до около 40 долара за барел, производителите на петрол отново започват активно изпомпване, покрай което се добиват и значителни количества газ като страничен продукт.

Глобалното пренасищане с газ и намаленото търсене заради пандемията доведоха не само до най-ниските цени на газа за юни досега в САЩ, но и до рекордно ниски последователни месечни стойности в Европа.

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Как Байдън планира да спаси американската икономика?