IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролни компании евакуират обектите си в Мексиканския залив заради ураганна буря

Някои от най-големите американски петролни концерни вече са започнали да прекратяват работата в своите офшорни съоръжения заради бурята „Сали“

10:30 | 13.09.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Luke Sharrett/Bloomberg</em></p>

Снимка: Luke Sharrett/Bloomberg

Едни от най-големите производители на петрол, действащи в Мексиканския залив, са започнали да евакуират от събота офшорните си съоръжения, тъй като се очаква тропическа буря, която се разраства край бреговете на Флорида, да се превърне в ураган и да застраши основния петролен регион.

Chevron Corp и Murphy Oil Corp са започнали да отстраняват работници от офшорните петролни и газови платформи. Royal Dutch Shell, BHP, BP и Hess Corp заявяват, че наблюдават бурята и са готови да предприемат действия, ако е необходимо. 

Тропическа буря „Сали“ прекоси южната част на щата Флорида за една нощ и се измести в източната зона на Мексиканския залив. Най-новата прогноза на Националния център за урагани предвижда максималната устойчива скорост на вятъра да достигне 80 мили в час (129 км/ч) преди да достигне сушата през следващата седмица.

Американският петролен гигант Chevron започна да евакуира целия персонал от своите платформи Blind Faith и Petronius и е започнал процедури за спиране на работа, заяви говорител, докато производството от другите му офшорни платформи не е засегнато.

Murphy Oil се готви да евакуира своя персонал с некритично значение от най-източните си съоръжения и наблюдава бурята за потенциално въздействие върху други обекти, споделя говорител на компанията.

Офшорното производство на петрол в Мексиканския залив представлява около 17% от производството на суров петрол в САЩ и 5% от общото производство на природен газ. Добивът на около 1,5 милиона барела на ден петрол беше блокиран преди месец, когато ураганът „Лора“ удари Мексиканския залив.

Прогнозира се, че „Сали“ ще се засили през следващите няколко дни и ще се насочи към района между югоизточната част на Луизиана и Алабама.

Ако бурята се развие до ураган, това би била втората подобна стихия, която удря крайбрежието на залива на САЩ за по-малко от месец. Ураганът „Лора“ връхлетя Луизиана с опустошителни ветрове със скорост от 150 мили в час, изравнявайки крайбрежните градове, блокирайки производството на две петролни рафинерии в продължение на седмици.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още