IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Pfizer разделя бизнеса си на три части

Едното ново подразделение ще включва нов болничен бизнес сегмент

17:06 | 11.07.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската фармацевтична компания Pfizer заяви в сряда че ще раздели бизнеса си на три подразделения, а едното ще включва нов болничен бизнес сегмент, съобщава Ройтерс.

Трите нови подразделения са за иновативни лекарства, за установени лекарства и за потребителско здравеопазване.

Компанията заяви, че бизнесът с иновативни лекарства и потребителското здравеопазване заедно ще носят около три четвърти от приходите, базирайки се на резултатите от 2017 г.

Тази нова структура представлява естествено развитие на тези бизнеси предвид продължаващата сила на нашите пазарни продукти и проектите ни, достигнали късен етап, както и предвид очакваното значително намаляване на влиянието от падането на защитни патенти след 2020 г.“, заяви главният изпълнителен директор на Pfizer Иън Рийд.

Ходът бе обявен ден, след като компанията реши да отложи увеличаването на цените си за до шест месеца. Причината бе критиките на американския президент Доналд Тръмп срещу Pfizer и други местни производители за повишаването на цените на някои свои лекарства.

Подразделението за установени лекарства ще включва повечето брандове на компанията, които вече не са защитени от патенти, включително Viagra и лекарството за неврологични болести Lyrica.

Pfizer заяви, че отпадането на патента за водещото им лекарство за фибромиалгия Lyrica се очаква да се случи през или след декември 2018 г.

Промените ще влязат в сила в началото на фискалната 2019 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още