IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Philip Morris и Altria Group обсъждат повторно сливане

Потенциалното повторно обединение се възприема като реакция на понижаващите се продажби на цигари и възхода на нови електронни цигари

19:25 | 27.08.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Тютюневите гиганти Altria Group и Philip Morris International Inc, чиито марки включват (Marlboro и Skoal, обсъждат сливане, само десетилетие след като се разделиха. Това потвърдиха днес компаниите, цитирани от ДПА и Ройтерс.

Ако бъде одобрено, сливането ще създаде компания с пазарна стойност над 200 милиарда долара. Те ще се обединят отново след разцепването си през 2008 година, когато Philip Morris се съсредоточи върху нарастващия международен бизнес, а Altria - върху американския пазар. 

Потенциалното повторно обединение се възприема като реакция на понижаващите се продажби на цигари и възхода на нови електронни цигари като Juul. 

Altria държи дял от 35% в Juul Labs Inc. Притежава изцяло филиалите Philip Morris USA и US Smokeless, както и част от Anheuser-Busch InBev.

Компаниите обсъждат потенциално равнопоставено сливане изцяло в акции, посочва в прессъобщение Altria, като уточнява, че каквото и споразумение да бъде постигнато, то ще трябва да бъде одобрено от управителните съвети, акционерите и регулаторните власти.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:14 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още