Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Philip Morris отчете спад на приходите от 12%, но все пак надмина очакванията

Лошите резултати се дължат основно на неблагоприятното преизчисляване от чуждестранни валути

Philip Morris отчете спад на приходите от 12%, но все пак надмина очакванията

Снимка: архив Ройтерс

Коригираната печалба за третото тримесечие на тютюневия производител Philip Morris надмина очакванията на анализаторите, отчасти благодарение на по-високите цени на цигарите, съобщава New York Times.

В същото време обаче в четвъртък компанията, продаваща Marlboro и други марки цигари извън САЩ, намали годишната си прогноза за печалбата.

Приходите за тримесечието без отчитане на акцизите са се понижили с 12% до 6,93 млрд. долара в резултат на неблагоприятното преизчисляване от чуждестранни валути. Резултатите все пак бият прогнозите на Wall Street.

Четирима анализатори, анкетирани от Zacks, очакваха приходи от 6,75 млрд. долара.

Откакто целият бизнес на Philip Morris е извън страната, базираната в Ню Йорк компания трябва да се бори с промените във валутните курсове. По-силният долар намалява приходите, генерирани в чужбина, след като се обменят в долари.

Още по темата

Главният изпълнителен директор на компанията Андре Каланцопулос заяви в писмено обръщение, че по-високите цени са подкрепили представянето за тримесечието, а икономическите условия са се подобрили, особено в Европейския съюз и Източна Европа, Близкия изток и Африка.

Обемът на доставките на цигари се е понижил с 1,5% до 218,8 млрд. единици без придобиванията. Според Philip Morris това се дължи основно на Азия и най-вече Индонезия, Япония и Пакистан.

Обемът на доставки на цигари Marlboro се е повишил с 2,1% с растеж в ЕС, Азия, Източна Европа, Близкия изток и Африка.

За периода до 30 септември Philip Morris International Inc.отчита печалба от 1,94 млрд. долара, или 1,25 долара на акция, спрямо 2,16 млрд. долара, или 1,38 долара на акция, през същия период на миналата година.

Резултатите надминават очакванията на анализаторите. Средната оценка на 6 анализатори, анкетирани от Zacks Investment Research, бе за печалба от 1,11 долара на акция.

Компанията прогнозира годишната ѝ печалба да е между 4,35 и 4,40 долара на акция. Предишните прогнози бяха за печалба между 4,32 и 4,42 долара на акция, като анализаторите от FactSet очакват тя възлезе на 4,38 долара на акция.

По статията работиха: Виктория Тошкова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Графика на деня: Технологичният сектор далеч не е най-високоплатеният бранш в САЩ