IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Планът на Тръмп за ограничаване на програмата за млади мигранти бе отхвърлен

С това решение се запазва действието на приетата по времето на президента Барак Обама програма "Отложено действие за пристигналите в детството"

11:14 | 15.11.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Chris Kleponis/Polaris/Bloomberg</em></p>

Снимка: Chris Kleponis/Polaris/Bloomberg

Американски федерален съдия отхвърли опитите на администрацията на президента Доналд Тръмп сериозно да ограничи програма, осигуряваща защита на хора, имигрирали в САЩ като малолетни. Тя дава възможност на стотици хиляди хора, влезли незаконно в САЩ като малки, да живеят без страх от депортиране, ако спазват законите, предаде DPA, цитирана от БТА. 

С това решение се запазва действието на приетата по времето на президента Барак Обама програма "Отложено действие за пристигналите в детството" (DACA). 

Съдия Никълъс Гаруфис от окръжния съд на Ню Йорк постанови, че ограничаването на действието на тази програма, наложено от изпълняващия длъжността министър на вътрешната сигурност Чад Улф, е недействително, защото Улф е назначен на поста си в нарушение на закона.  

По-рано за това се произнесе Сметната палата на САЩ. 

Администрацията на Тръмп първоначално се опита да отмени цялата програма, но през май бе спряна от Върховния съд. След това през юли Улф замрази приемането на нови молби по програмата и обяви, че подновяването на статута, който тя дава, ще важи за една година, а не за две.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още