IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пневмонията на Хилари Клинтън може да се отрази негативно на кампанията ѝ

Инцидентът може да причини трайни политически затруднения за кандидата на демократите за президент на САЩ

12:10 | 13.09.16 г. 2
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Кандидатът на Демократическата партия за президент на САЩ Хилари Клинтън може и да се възстанови бързо от пневмонията, но инцидентът повдига нови въпроси за доверието, а това може да причини трайни политически затруднения, пише британският Guardian, цитиран от БТА.

"Антибиотиците може да излекуват пневмония, но какво е лечението за нездравословна склонност към потайност, която многократно създава излишни проблеми?", написа в Twitter Дейвид Акселрод, бивш съветник на президента на САЩ Барак Обама, цитиран от вестника.

Предизборният щаб на Клинтън отвърна на обвиненията в липса на прозрачност, като напомни, че републиканският ѝ съперник Доналд Тръмп все още не е публикувал данъчната си декларация, нито е разкрил какви конкретни мерки предвижда за борба с имиграцията и ИДИЛ.

Здравословното му състояние също остава неясно, с изключение на кратка бележка от личния му лекар, отбелязва Guardian. Освен това влиятелни фигури в Демократическата партия смятат, че интересът към здравословното състояние на Клинтън е раздухан от медиите, добавя изданието.

Решението на Клинтън да не си вземе почивка въпреки пневмонията доведе до може би най-тежката за нея поредица от събития по време на предизборната кампания, пише Washington Post. Тя не само предостави аргументи в полза на републиканския си опонент, а и провали двуседмична офанзива, планирана преди първия им телевизионен диспут.

Помощниците й се надяват, че предстоящото публикуване на допълнителна здравна информация ще намали опасенията за здравословното й състояние, подчертава изданието. Ако кандидатът на демократите беше послушала съвета на лекаря си, нямаше да отиде на събитието за набиране на средства, където нарече поддръжниците на Тръмп "жалки", нито щеше да бъде видяна как залита, докато я извеждат от възпоменателната церемония на 11 септември, пише американският вестник.

Както показват посивяващите коси на президента на САЩ Барак Обама, позицията президент на САЩ вероятно е най-тежката и стресираща в света.

Тази година и двамата кандидати на основните партии са преминали обичайната пенсионна възраст. Който и от тях да спечели, трябва да бъде на разположение и във форма денонощно, така че интересът към здравословното им състояние е напълно основателен, подчертава вестникът.

Въпреки че публикуването на здравните досиета не е задължително, и двамата ще направят голяма услуга на избирателите като покажат по-ясна картина на здравословното си състояние от съкратените оптимистични версии, представени досега, призовава и New York Times.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:36 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 7 години
Хаахаха... каква пневмония бре, Инвестора! Назад сте с новините - вече има нова версия: Клинтън е отровена! От Путин!Къде спите с тази пневмония? https://***.washingtonpost.com/news/early-lead/wp/2016/09/12/the-man-who-discovered-cte-thinks-hillary-clinton-may-have-been-poisoned/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 2
comet
преди 7 години
Толкова голям е залогът за оцеляването на банковата мафия на Империята там, така са с.гов.нили нещата и нагнетили напрежението за оцеляване на върха, ... че не двойник, не заместник, ами закони ще променят, че и убийства, ... само и само да имат под ръка някой който да чете дадените му текстове, подписва и изпълнява, без да има даден шансът да знае, мисли и разбира какво, как и що. Мъдро ще е да сме далече от тия, щото като гръмнат да не ни отнесат и нас!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още