IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По-малко зрители в САЩ са предпочели да гледат „шоуто на Тръмп“

Първата вечер от конгреса на Демократическата партия е бил гледан от 18,7 млн. американци спрямо 15,8 млн. за събитието на Републиканската партия

11:01 | 26.08.20 г.
<p>
	Мелания Тръмп по време на изказването си във втората вечер от конгреса на републиканците&nbsp;<em>Снимка:&nbsp;Michael Reynolds/EPA/Bloomberg</em></p>

Мелания Тръмп по време на изказването си във втората вечер от конгреса на републиканците Снимка: Michael Reynolds/EPA/Bloomberg

Американският президент Доналд Тръмп проявява голям интерес към рейтингите си на одобрение. Широката общественост знае това от 2017 г. Така че едва ли е изненадващо, че той следи отблизо телевизионната статистика, свързана с него самия. Последната обаче няма да се понрави на бившата риалити звезда, пише Der Spiegel, цитиран от Bloomberg TV BUlgaria.

Конгресът на републиканците в първата си вечер изостава в телевизионните рейтинги спрямо този от проведената миналата седмица среща на демократите. В понеделник вечер републиканците са привлекли 15,84 милиона зрители пред екраните по шест телевизионни канала, съобщават американските медии, позовавайки се на компанията Nielsen Media Research.

В първата си вечер на конгресът на Демократическата партия точно седмица по-рано привлече 18,69 милиона зрители. Тръмп описа рейтингите на демократите като "много лоши".

Срещата на републиканците ще се превърне шоу, посветено на действащия президент, който ще се изявява във всеки от четирите дни, пише още Der Spiegel. Поне през първата вечер, когато Тръмп започна да отправя неоснователни твърдения за предполагаема манипулация на изборите, това все още не доведе до желания ефект от публиката.

Данните на американската компания Nielsen Media Research не обхващат зрителите, следящи събитието през стрийминг платформи. Броят на зрителите на републиканците беше с около 30% по-малък, отколкото на конгреса през 2016 г., когато Тръмп за първи път бе номиниран за кандидат-президент.

Тази година, поради коронавирусната пандемия, партийните конгреси ще бъдат до голяма степен виртуални. По традиция те са мащабни събития с хиляди делегати и гости, целящи да предизвикат ентусиазъм към кандидатите няколко месеца преди изборите.

В понеделник републиканците единодушно определиха Тръмп за свой кандидат за изборите на 3 ноември. Той възнамерява да приеме номинацията с реч от Белия дом в четвъртък. Миналата седмица демократите избраха за свой кандидат бившия вицепрезидент Джо Байдън.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още