Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Подкрепата за антивирусните мерки на Доналд Тръмп отчете исторически крах

67% от анкетираните американци не одобряват начина, по който президентът на САЩ се справя с коронавируса, докато едва 33 на сто подкрепят неговите мерки

Подкрепата за антивирусните мерки на Доналд Тръмп отчете исторически крах

Президентът на САЩ Доналд Тръмп. Снимка: Sam Corum/The New York Times/Bloomberg

Одобрението на мерките на президента на САЩ Доналд Тръмп за справяне с пандемията от коронавирус достигна историческо дъно, според ново проучване, като голяма част от анкетираните американци също така не одобряват реакцията му срещу широко разпространените расови вълнения, съобщава Politico, позовавайки се на допитване, извърешно от ABC News и Ipsos. 

Още по темата

Проучването показва, че рекордните 67% от анкетираните не одобряват „начина, по който Доналд Тръмп се справя с коронавируса“, докато едва 33 на сто подкрепят неговите мерки. Това е най-голямата разлика между „противниците“ и „поддръжниците“ на коронавирусните мерки на американския президент, откакто ABC News и Ipsos започнаха провеждането на анкетата през март.

Отново 67% от допитаните твърдят, че не одобряват реакцията на Тръмп спрямо расовите вълнения, визирайки протестите срещу полицейската дейност и етническата несправедливост, които стартираха в края на май след убийството на Джордж  Флойд.

Едва 32% одобряват действията на президента по този проблем.

Спадът при подкрепата на Тръмп отразява затруднението положение, в което се намират САЩ, след като пандемията от коронавирус опустоши икономиката, доведе до мащабни съкращения на работната сила и създава предпостави за голяма здравна криза, тъй като броят на новозаразените продължава да нараства.

Отговорите на Тръмп както по отношение на пандемията, така и срещу протестите са широко критикувани. Той все още не желае да признае заплахата от коронавируса и продължава да настоява за рестартиране на американската икономика.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (4)

0
 
2
 
4
ing5rov до: фиг.1
преди 9 месеца
това е патента на Плевелиев , недей плагиатства ...
1
 
4
 
3
фиг.1 до: Императорът
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Колкото и да се мъчиш, Импе, от едно гoв*о сладкиш няма да направиш. Но поне вече можеш да му казваш Тръмп Обединител. Успя да обедини цялата нация срещу себе си.
2
 
2
 
2
kane до: Императорът
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Що да е мек бе, втвърдява ги!
Кара ги да работят в корона вирус докато дробовете им се втвърдят и не пропускат кислород повече. Меките китки не го харесват, мамините дечица ходили по университети също....ред нека е твърд и в главата и го тачат. Той втвърди към 150 000 вече( оранжевия) щото разбра че вируса е расист и убива повече по чернички и латинокси. И така смята да спечели изборите на есен
4
 
4
 
1
преди 9 месеца
"Отново 67% от допитаните твърдят, че не одобряват реакцията на Тръмп спрямо расовите вълнения, визирайки протестите срещу полицейската дейност и етническата несправедливост..."

ДАЛИ хората в някогашната страна на свободата се осмеляват да кажат открито какво мислят? Дори ЖУРНАЛИСТИ са принуждавани да подадат оставка, защото са показали неодобрение към бандитизма и мародерствата, водещи се "борба срещу дискриминацията" !!! Етническа несправедливост има само в една посока - огромната част от белите се скъсват от бачкане, а огромната част от не-белите се изребрят от лежачка цял живот на техен гръб. Новият епидемически пик се дължи в огромна степен именно на тия орди, които бандитстваха, неспазвайки никакви мерки.
Единственото, в което може да бъде обвинен Тръмп е, че е прекалено мек с тая сгaн.

Още от САЩ
Dow Jones прибави 360 пункта, но остана на червена територия за седмицата