Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Подновеното напрежение върху технологичните акции оцвети Wall Street в чевено

Акциите на Snowflake, която осъществи най-големия борсов дебют за софтуерна компания, изтриха 10,4% от стойността си

Подновеното напрежение върху технологичните акции оцвети Wall Street в чевено

Снимка: Bloomberg L.P.

Основните индекси на борсата в Ню Йорк приключиха днешната сесия със спадове на фона на подновения натиск върху акциите на компаниите от технологичния сектор, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижи със 130 пункта, или с 0,47 на сто до 27 901,98 пункта. 

Още по темата

Широкият измерител S&P 500 записа спад от 0,84 на сто до 3357,01 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite озтри 140,19 пункта, или 1,27%, от стойността си, като се смъкна до равнище от 10 910,28 пункта.

Несигурността сред инвеститорите беше допълнително подхранена от неяснотата около бъдещите стимули за бизнеса и домакинствата, както и от липсата на съществен напредък при намирането на ефективна ваксина срещу коронавируса.

Книжата на Facebook и Amazon поевтиняха съответно с 3,3 на сто и 2,3%. Цената на акциите на Netflix се понижи с 2,8 на сто. Книжата на Alphabet, Apple и Microsoft поевтиня съответно с 1,7 на сто и с по около процент.

Акциите на Snowflake, която осъществи най-големия борсов дебют за софтуерна компания, изтриха 10,4% от стойността си.

Късно снощи Федералният резерв на САЩ очаквано запази близо до нулата основната лихва и сигнализира, че няма да има промяна в политиката си поне до края на 2023 г., за да помогне на американската икономика да се възстанови от последствията от коронавирусната пандемия.

Комисията по отворените пазари очаква да продължи „приспособимата“ си политика, докато не бъде постигната инфлация средно от 2%, а очакванията за дългосрочния ръст на цените също остават застопорени около това ниво, заяви централната банка в изявление в сряда.

По-рано днес бяха публикувани и данните за безработицата в САЩ. През изминалата седмица броят на заявленията за обезщетения при безработица достига 860 хил., което е по-малко от очакваните 875 хил. заявления.

На фона на тези новини доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа остана непроменена, докато тази по 30-годишните американски държавни облигации се понижи до 1,435%.

При валутната търговия доларовият индекс записа спад от 0,33% до 92,9 пункта. Еврото се търгуваше при ръст в стойността си от 0,25% спрямо щатската валута срещу 1,184 долара за евро.

На петролните пазари цената на сорт Брент се повиши с 2,58 на сто до 43,31 долара за барел, докато тази на американския  WTI отчете ръст от 2,19% до 41,04 долара за барел.

В същото време цената на златото се понижи с 1,1 на сто до 1949,90 долара за  тройунция.

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Кадър на деня за 23 октомври