IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Политолог: Байдън ще цели да изтрие поляризацията в американското общество

В бъдещия кабинет ще има представителност на афроамериканци, латиноамериканци и местно население, посочи Христо Господинов

16:21 | 08.01.21 г. 7
Политолог: Байдън ще цели да изтрие поляризацията в американското общество

„Политиката, на която бяхме свидетели, беше на разделение, на поляризация, на - или сте с мен, или сте против мен. Така че не съм изненадан от това, което се случи. Изненадан съм от това, че Тръмп отказва да приеме възможността да се оттегли мирно и да предаде властта“, коментира той. 

Относно готовността, изразен от Пентагона, да осигури мирното предаване на властта, Господинов е на мнение, че това показва, че се нарушава „нормалният демократичен ред“ с използването на армия и полиция, а Доналд Тръмп очевидно няма да приеме загубата си и да предаде властта.

„При всички случаи, щом се стига до използването на някоя от организациите за опазване на мира, нещата не са с нормален демократичен ред“, смята анализаторът.

Според него със своя кабинет Джо Байдън се опитва да създаде баланс с представителност на  афроамериканци, латиноамериканци и местно население, както и „между мъже и жени".

„Това, което той прави, е точно обратното на политиката на Тръмп и иска да покаже, че всички слоеве ще бъдат представени“, което е обратно на водената през последните четири години политика, обясни Господинов.

Заплашена ли е демокрацията в САЩ?

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Видеа с всички гости на „Бизнес старт“ може да видите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:43 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

7
rate up comment 4 rate down comment 1
julian12
преди 3 години
Доста добре казано. Това си е самата истина. Тоя цирк сме го гледали и в Канада. Лошото е, че това става в САЩ и резултатът е само един...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 8 rate down comment 3
Императорът
преди 3 години
Как ще изтрие поляризацията, като назначава само изкълченяци, нигъри, индианци и ***? Явно в САЩ белите християни вече не ги броят за хора - както видяхме и оня ден, когато бяла американка, хем порядъчна гражданка и ветеранка от ВВС бе застреляна като куче и никой не се развълнува от това !!! Нали не е *** рецидивист, живота и няма никаква стойност !!! Колкото и да не ми се ще да го кажа, единственото спасение за нормалните хора в Америка (освен паническа емиграция) е да хванат шмайзерите и да си върнат държавата. Чумата, наричана незнайно защо "демократическа партия", трябва да бъде унищожена от корен !!! Другият вариант е недоволните щати (21) просто да се отцепят и да си направят алтернативни съединени щати. В тия със столица Вашингтон ще остане само хелектората на байдън - извратеняци, социални паpaзити, ***, комyняги - като ония, дето си направиха "държава" в центъра на Сиатъл, която се разпадна когато им свърши папкането !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 6 rate down comment 5
дядя Вова
преди 3 години
Политолог: Байдън ще цели да изтрие поляризацията в американското общество Освен политолог, на некролога ше му трябва педагод, нефролог и андролог.И някой да му напомня за хапчетата.За поляризацията други имат грижата.Както едно време - отговорните другари.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 11 rate down comment 3
evlogi
преди 3 години
Наслушах се последните дни на умни приказки от някакви нашенски компетенти със съмнителен капацитет.Поляризацията в американското общество не е резултат от Тръмп,по-скоро идването на Тръмп на поста беше резултат от поляризацията. А тя самата смятам че е резултат точно от политиките на левичарските либерални елити и техните представители като Байдън, които политики постепенно започнаха да нагнетяват напрежение в обикновените бели американци.Още отсега като го гледам дядката какви квотни назначения прави ми става ясно че поляризацията ще се задълбочи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 10 rate down comment 4
cyclop
преди 3 години
Назначение по цвят и пол, а не по опит и умения! Те/тях ще бъдат доволни!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 3
ing5rov
преди 3 години
"В бъдещия кабинет ще има представителност на афроамериканци, латиноамериканци и местно население..."Местното население беше натикано в резервати / което оцеля/ ... перспективата за белите хетеросексуални християни ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 2
bvg
преди 3 години
И на ГЕРП трябва да има представител!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още