IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Политолог: Малцинствата ще изиграят ключова роля в президентските избори в САЩ

Двата предизборни лагера ще бъдат изцяло фокусирани върху военния елит, евангелистките християни, интелектуалния елит и малцинствата, изтъква Искрен Иванов

14:30 | 06.09.20 г. 6
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Justin Merriman/Bloomberg</em></p>

Снимка: Justin Merriman/Bloomberg

Двата предизборни лагера в САЩ ще бъдат изцяло фокусирани върху четири целеви групи – военния елит, евангелистките християни, интелектуалния елит и малцинствата. Без значение каква подкрепа ще получат от първите три групи, малцинствата в частност LGBT-общността, афроамериканците и мюсюлманите ще бъдат ключови за избирането на новия американски президент. През 2016 г. бяхме свидетели на т.нар. “сенчесто гласуване“ – Хилъри Клинтън успя да спечели популярния вот, но после стана ясно, че всъщност част от малцинствата са подкрепили Доналд Тръмп. Тези малцинствените групи са от изключителна важност по простата причина, че средната класа в САЩ е почти изчезнала. Това заяви Искрен Иванов, политолог и международен анализатор, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria

Събитията от 11 септември 2001 г. доведоха до появата на нов тип политици, които се стремят да намерят и преотркият наново значенията на понятията 'консерватизъм' и 'либерализъм', изтъква Иванов.

От думите на политолога става ясно, че сегашните два политически лагера в САЩ са именно олицетворения на тези нови идеологии, както и външната им политика.

„Ако Тръмп остане на власт, то това би означавало наблягане на инструментите на интелигентната сила с акцент на инструментите на твърдата сила. С други думи ценностите на САЩ ще бъдат концентрирани там, където партньорите и съюзниците им желаят да ги приемат, а срещу съперниците им ще им бъде оказван натиск“, посочва гостът.

Според него отмяната на ембаргото срещу Копър е най-скорошното отражение на тази политика.

„Рискът обаче за ескалация е реален – Турция и Русия стават все по-близки, което тревожи не само Вашингтон, а и Северноатлантическия пакт. Изпращането на военни кораби, както от американска, така и от френска страна, има потенциала да дестабилизира ситуация не само в Средиземно море, а и на Балканите“, пояснява Иванов.

Според него ако Джоузеф Байдън оглави американската държава, то това би означавало връщане към неолиберализма, присъствал при управлението на Барак Обама.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

6
rate up comment 0 rate down comment 1
kane
преди 3 години
...иначе нямам никакво мнение за сегашния им пиис оф шит президент
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 0
kane
преди 3 години
Те малцинствата са мнозинство вече у Саша ... Да не стане както у Косово- "който гроб копае сам пада е него"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 1
Императорът
преди 3 години
Още на първото предизборно мероприятие на Доналд се видя, че чepните хора са - на око сметнати - към една четвърт от присъстващите. Преди 4 години трябваше със свещ да ги търсиш между белите, за да намериш някой чep.Мисля, няма нужда от коментар?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 1
scott
преди 3 години
Дедо коледа ше донесе чували с бюлетини, на които пише "Тръмп" - се пак е в червено. А тез, писалите до него "байдън" - на северния полюс. да допосинеят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 5
zelka007
преди 3 години
... "мъжки "протестъри", облечени в женски рокли" ... ама и ти си един ... :))) ... би ли отишъл в х'америка да помагаш за преизбрането на тромбона , като водиш предизборните паради в LGBT-общността ... :))) ... готов ли са на такава саможертва ... ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 1
дядя Вова
преди 3 години
Политолог: Малцинствата ще изиграят ключова роля в президентските избори в САЩ Естествено, като сте ги дигнали на пиедестал!А и някои мъжки "протестъри", облечени в женски рокли си умиратвсеки път да бъдат арестувани. Без майтап!Още колко такива тарани и "тарани" срещу полицията има - нямат чет *@*%*?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още