Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Положителният импулс изостави щатските индекси в края на сесията

Цената на златото се повиши с 0,7% до най-високото си ниво от 8 януари насам

Положителният импулс изостави щатските индекси в края на сесията

Снимка: Bloomberg L.P.

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса приключиха сесията на червена територия, изтривайки ръста от началото на редовната търговия, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average отчете спад от 0,24% до 34 312,46 пункта.

Широкият измерител S&P 500 се понижи с 0,21% до 4188,13 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite изтри 0,03% от стойността си, смъквайки се до ниво от 13 657,17 пункта.

Акциите на Alphabet поевтиняха минимално с 0,03%, като инвеститорите отразиха новината за решението на германския антитръстов регулатор да започне разследване за това дали подразделенията на Google за Германия и Ирландия, както и тяхната компания майка Alphabet, са се възползвали от пазарното си положение в начина, по който работят с лични данни. Федералната служба по картелите обяви, че разследването ще провери дали технологичният гигант предлага достатъчно голям избор на потребителите за това как използва техните данни в широкия набор дигитални услуги, които осигурява.

Книжата на компании от технологичния сектор като Microsoft, Adobe и Synopsys поскъпнаха съответно с 0,30%, 1,4 на сто и 2,2%, докато акциите на Oracle и VeriSign поевтиняха с 0,74% и 0,03 на сто.

Цената на акциите на производителя на електромобили Tesla се понижи с 0,74%. Главният изпълнителен директор на концерна Илон Мъск се срещна с водещи биткойн „копачи“ от Северна Америка, за да дискутират темата с вида на потребената по време на „добив“ енергия. „Те се ангажираха да разкрият настоящото и планираното използване на възобновяеми енергийни източници и да насърчат другите миньори по света да направят същото. Възможно обещаващо начало”, написа Мъск.

Цената на биткойна се понижи с 5,28% до 37 538 долара, след като преди това се възстанови до близо 38 000 долара.

Книжата на JPMorgan Chase, Bank of America, Wells Fargo и Citigroup поевтиняха съответно с 1,11%, 1,52 на сто, 0,36% и 0,99 на сто.

Акциите на Amazon прибавиха 0,36% към стойността си.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се понижи съответно до 1,557% и 2,251 на сто.

Доларовият индекс отчете спад от 0,17% в стойността до 89,69 пункта.

На петролните пазари цената на международния бенчмарк сорт Брент се понижи с 0,04% до 68,43 долара за барел, докато фючърсите върху американския лек суров петрол WTI поевтиняха с 0,27 на сто до 65,87 долара за барел.

Цената на златото се повиши с 0,7% до най-високото си ниво от 8 януари  - 1,898 долара за тройунция.

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Инфраструктурната сделка на Байдън донесе нови рекорди на Wall Street