Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Поредните мрачни данни за пазара на труда в САЩ объркват Wall Street*

От друга страна от началото на седмицата основните борсови индекси са нараснали с повече от 3%

Поредните мрачни данни за пазара на труда в САЩ объркват Wall Street*

Снимка: Gabriela Bhaskar/Bloomberg

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса започват сесията в четвъртък със смесено представяне на фона на последните данни за влошаващите се условията на пазара на труда, след като през миналата седмица повече от 2,4 милиона американци са подали молби за обезщетение при безработица, информира CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повишава с 80,68 пункта, или с 0,33%, до ниво от 24 662,27 пункта. Широкият измерител S&P 500 намалява с 1,81 пункта, или 0,06%, до 2970,58 пункта, докато технологичният показател Nasdaq Composite регистрира спад от 0,30%, или 27,85 пункта, до 9357,01 пункта.

Основните борсови индекси започват сесията в четвъртък с ръст от повече от 3% от началото на седмицата до голяма част благодарение на усилията на властите за премахване на ограниченията за бизнеса.

Настроенията през тази седмица също бяха повишени заради съобщенията за потенциална коронавирусна ваксина. Компанията Moderna заяви в понеделник, че първата фаза от проучването й за разработването на ваксина е дала положителни резултати, тъй като всички 45 участници в изследването са създали антитела срещу Covid-19 след две дози от медикамента.

Още по темата

Пазарният стратег на LPL Райън Детрик обаче предупреди, че подобно завръщане обикновено е придружено с резки обратни спадове, понякога дори с 10%.

Министерството на труда отчете в четвъртък, че още над 2,4 милиона души са подали молби за обезщетение при безработица през миналата седмица. Така общият брой на подадените молби по време на пандемията е надвишил 38 милиона.

От своя страна нарастващото напрежение между Китай и САЩ тежи над настроенията на Wall Street в четвъртък. В сряда сенатът прие законопроект, който може да забрани на китайски компании като Alibaba и Baidu да листват акциите си на американските борси.

Тази мярка беше приета, след като президентът Доналд Тръмп заяви в Twitter относно коронавируса, че „некомпетентността на Китай“ е причинил „това масово убийство в световен мащаб“.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се намира на нива съответно от 0,672% и 1,383%.

При валутната търговия доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, се намира на ниво от 99,22 пункта.

Еврото се разменя с ръст в стойността от 0,01% при 1,098 долара за евро.

На петролните пазари цената на международния бенчмарк Брент се повишава с 1,14 долара до 36,80 долара за барел. Фючърсите върху американския лек суров петрол WTI отчитат повишение от 0,83 долара до 34,32 долара за барел.

Цената на златото бележи спад от 1,43% до 1727,10 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:15 ч.

По статията работиха: Радостина Ивчева, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Sycamore Partners обмисля придобиването на J.C. Penney