IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Потребителското доверие в САЩ покори 11-годишен връх

По-добрите възможности за работа и позитивното очакване за заплатите са в основите на оптимизма на американците

21:02 | 30.01.15 г.
Потребителското доверие в САЩ покори 11-годишен връх

Американците продължават да възвръщат доверието си в развитието на САЩ и индексът на потребителското доверие вече достигна най-високото си ниво за последните 11 години, предава Reuters.

Част от оптимизма се дължи на по-добрите възможности за работа и перспективи за работните заплати, отбелязват авторите на индекса – Thomson/Reuters и Университетът в Мичиган. Изчисляваният от тях индекс достигна стойност от 98,1 пункта през януари, което е най-високото ниво от януари 2004 година насам.

През декември стойността на индекса достигна 93,6 пункта. В същото време обаче данните се разминават, макар и с малко, от предварителните прогнози, които сочеха, че през януари стойността на индекса на потребителското доверие в САЩ ще достигне 98,2 пункта.

Проучванията, на базата на които се изчислява индексът, показват, че потребителите възвръщат доверието си в икономиката, а освен това и имат позитивни очаквания за следващите пет години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:22 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още