Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Повечето американци не са усетили финансова полза от управлението на Тръмп

Групите, които се очаква да отчетат по-добро финансово представяне по време на мандата на държавния глава, са тези на мъжете, белите и богатите

Повечето американци не са усетили финансова полза от управлението на Тръмп

Снимка: Bloomberg L.P.

По-голямата част от американците не са усетили увеличение на състоянието си по време на управлението на президента Доналд Тръмп. Едва по-малко от един от всеки шестима посочва, че наблюдава подобрение на финансите си, показва проучване за финансовата компания Bankrate.com, цитирано от Bloomberg.

В същото време близо два пъти повече участници в допитването отговарят, че финансовото им състояние е по-лошо, откакто Тръмп е в Белия дом от януари 2017 г. Най-голям брой, около 45% от пълнолетните американци, казват, че положението им е останало без промяна.

Групите, които се очаква да отчетат по-добро финансово представяне по време на мандата на държавния глава, са тези на мъжете, хората, идентифициращи се като бели, както и тези с доходи от или над 80 000 долара годишно.

Епидемията от коронавирус има само частична вина. Трима от петима анкетирани казват, че не са успели да установят подобрение на финансовото си състояние при Тръмп още преди Covid-19.

Още по темата

Широкият индекс S&P 500 отбеляза ръст от 58% от избирането на Тръмп в края на 2016 г. до рекордни висоти през февруари, когато започнаха да се усещат ефектите от коронавирусната пандемия върху икономиката. Това доведе до 10-процентен спад на бенчмарка, както и до безработица от 14,7% през април.

„Въпреки ниската безработица преди пандемията ръстът на приходите бе слаб по време на това, което сега определяме като 128-месечна експанзия“, посочва  Марк Хамрик, старши икономически анализатор на Bankrate.com. „Изкачването по финансовата стълбица става все по-трудно в нашата държава“, допълва той.

Според 42% от анкетираните Тръмп не се е справил добре с икономическите въпроси, а за 35% той е свършил много добра работа.

Потенциалните избиратели са почти наравно разделени по въпроса за това кой кандидат за президент би бил по-полезен за тяхното финансово бъдеще. Тръмп и демократът Джо Байдън получават малко над една трета от подкрепата на запитаните в анкетата. Останалата част от хората посочват, че нито един от тях няма да им помогне или че не могат да преценят.

Едва 35% от тези, които казват, че финансовото им положение е било отрицателно повлияно от пандемията, смятат, че то ще се подобри до изборите през ноември.

Проучването сред 1343 пълнолетни американци е проведено между 3 и 4 юни от YouGov.

По статията работи: Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
2
 
1
преди 1 месец
Каква прекрасна манипулация на данните !!! Ако съдим по таблицата, реално са карали хората да сравняват положението си отпреди пандемията със състоянието си в самото начало на рестартиране на икономиката. Ами НЯМА държава, дето, поставена под карантина, да е увеличила благосъстоянието на гражданите си.

Относно това, че само някакво малко малцинство (на мъжете, белите и богатите) увеличило благосъстоянието си при великия човек, само да вметнем, че белите са 85% от населението, а щом мъжете получават повече пари, това очевидно касае и семействата им - т.е. ако заплатата на мъжът се е увеличила, дори ако тази на жена му е останала същата, стандартът им е нарастнал.

Впрочем "проучването" е на Блумърг и това казва всичко.

Още от САЩ
Бъфет е изкупил обратно акции на Berkshire за рекордните 5,1 млрд. долара