IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предизвестен ли е изборът на Джанет Йелън?

Пазарите очакват също така и данните за икономическия растеж в Япония и еврозоната

08:36 | 11.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Предизвестен ли е изборът на Джанет Йелън?

Основният пазарен фокус през новата седмица ще бъде съсредоточен в изслушването в Сената на номинираната за нов председател на Федералния резерв на САЩ Джанет Йелън. Вниманието на инвеститорите приковават и предварителните данни за тримесечния икономически растеж в Япония и еврозоната.

В понеделник Япония ще представи данните за банковото кредитиране, докато австралийските власти ще публикуват данните за одобрените жилищни кредити.

Във вторник властите в Япония ще представят данните за промишлената активност. Австралия пък ще публикува доклада за бизнес доверието.

Обединеното кралство ще представи данните за инфлацията на потребителските цени, която съставлява по-голямата част от общата инфлация.

Централната банка на Нова Зеландия ще публикува своя двугодишен отчет за финансовата стабилност, който ще представи гледната точка на банкерите по отношение на перспективите за инфлацията и растежа.

В сряда Австралия ще публикува доклада на потребителските настроения, както и официалните данни за заплащането в страната.

В Япония се очакват данните за поръчките на основни машини – водещ индикатор на производството.

Британските власти ще представят официалните данни за промяната в броя на безработните и равнището на безработица, както и данните за средните доходи. Междувременно Централната банка на Англия ще публикува своя тримесечен доклад, който ще бъде придружен от пресконференция на гуверньора Марк Карни.

Еврозоната ще публикува данните за промишленото производство.

В четвъртък Нова Зеландия ще публикува данните за продажбите на дребно, които представляват по-голямата част от общата икономическа активност.

В Япония се очакват предварителните данни за растежа на брутния вътрешен продукт през третото тримесечие, докато в Австралия се очакват доклади за инфлационните очаквания и продажбите на нови автомобили.

Еврозоната ще представи експресната си оценка за икономическия растеж през третото тримесечие. Същевременно Германия, Франция и Италия ще публикуват отделни изследвания по темата.

Европейската централна банка ще публикува месечния си бюлетин .

Късно в четвъртък САЩ и Канада ще представят официалните данни за търговските си баланси – разликата между стойността на вноса и износа.

През последния ден от седмицата Евростат ще представи данните за инфлацията на потребителските цени.

Канада ще публикува данните за производството и продажбите – водещи индикатори за икономическото здраве.

В САЩ се очакват данните за производствената активност в щата Ню Йорк, както и докладите за промишленото производство и вносните цени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още