IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приходите на Pfizer се увеличават със 7%

Прогнозите на компанията за 2016 г. се оказаха обаче под оценките на анализаторите

15:40 | 02.02.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Американската фармацевтична компания Pfizer, която е в процес на придобиване на производителя на Botox Allergan за сумата от 160 млрд. долара, отчете по-добри от очакваното приходи за тримесечието, подкрепени от търсенето на ваксина срещу пневмония и придобиването на Hospira, съобщава Ройтерс.

Компанията обаче представи прогнози за годишните приходи и печалба под оценките на анализаторите, позовавайки се на конкуренцията от генерични лекарства и силния долар.

Приходите са нараснали със 7% до 14,05 млрд. долара през четвъртото тримесечие, което е доста над средната оценка на анализаторите за 13,56 млрд. долара, посочва Thomson Reuters.

Нетната печалба обаче се е понижила до 623 млн. долара, или 10 цента на акция, от 1,23 млрд. долара, или 19 цента на акция, спрямо същия период на предишната година.

След корекции компанията отчита печалба от 53 цента на акция, което е с малко над средната оценка на анализаторите от 52 цента.

Компанията договори закупуването на Allergan миналата година в сделка, която сериозно ще намали данъчната ѝ ставка. Сделката, която ще се премести централата на Pfizer в Дъблин, би трябвало да приключи през втората половина на 2016 г.

Pfizer каза още, че очаква приходи между 49 и 51 млрд. долара за 2016 г. и коригирана печалба от 2,20-2,30 долара на акция.

Средно анализаторите очакваха приходи от 52,40 млрд. долара и печалба от 2,36 долара на акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:13 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още