IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите и печалбата на Caterpillar ще бъдат под оценките на анализаторите

Компанията отдаде лошите резултати на задълбочаващата се криза с цените на суровините

14:53 | 17.03.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Caterpillar, най-големият производител на машини за строителния и миннодобивния сектор, заяви, че продажбите и печалбата за първото тримесечие ще бъдат под оценките на анализаторите на фона на задълбочаващата се криза с цените на суровините, съобщава Bloomberg.

Продажбите ще бъдат между 9,3 и 9,4 млрд. долара, а коригираната печалба на акция ще бъде между 65 и 70 цента, заяви базираната в Пеория, Илинойс, компания. Анализаторите очакват продажби за 10,2 млрд. долара и печалба от 95 цента на акция, въз основа на средната оценка на данните на Bloomberg.

Производителите на машини са ударени от забавянето на икономиката в Китай, което води до сътресения за най-големите миннодобивни компании в света. Докато цените на суровините се сриват до най-ниските си нива от почти седем години, миннодобивните компании от Австралия до Бразилия намаляват разходите, за да понижат дълга си, и се опитват да запазят рентабилността си.

Caterpillar, известна с отличителните си жълти машини, отговори на срива с понижение на оперативните разходи.

Акциите на Caterpillar поевтиняха с 3,5% до 71,75 долара в търговията преди отварянето на пазарите в САЩ.

През януари Caterpillar обяви, че продажбите в индустриите със суровини ще се понижат с между 15% и 20% през тази година и с между 5% и 10% в строителния сектор, тъй като слабостта на развиващите се страни и регионите, произвеждащи петрол, компенсират относително стабилния икономически растеж в САЩ.

Компанията днес заяви, че остава спокойна по отношение на годишните си насоки за приходите и печалбата през 2016 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:23 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още