IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин: Русия не е правила хакерски атаки, за да повлияе на изборите в САЩ

Причината за кризата в Украйна е многогодишната умора на хората от корупцията, смята руският президент

08:32 | 15.06.17 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Руският президент Владимир Путин. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Руският президент Владимир Путин. Снимка: Ройтерс

Русия не се е занимавала с хакерски атаки, за да повлияе предизборната кампания и изхода от президентските избори в САЩ. Това заявява руският президент Владимир Путин в интервю, включено във филма на американския режисьор Оливър Стоун, цитиран от ТАСС и БТА.

Третата част от серия на 4-серийния документален сериал бе излъчена по кабелния канал "Шоутайм" в САЩ, а части от нея са публикувани на сайта Salon.com.

Не сме се занимавали с никакви хакерски атаки. Трудно е дори да си представя, че някоя друга страна, включително страна като Русия, би могла сериозно да повлияе хода на предизборната кампания и нейния резултат, заявява държавният глава.

Според него резултатите от изборите едва ли могат да се оспорят. По думите му Демократическата партия, която загуби от републиканците, трябва да си извлече поука от това, което те са направили и от начина, по който са изградили предизборната си кампания.

Демократите не трябваше да стоварват вината за поражението си върху някого извън пределите на САЩ, отбелязва руският държавен глава. 

Русия се отнася със симпатия към президента Доналд Тръмп, тъй като той е изразил готовност да възстанови отношенията с Москва, казва Путин.

За кризата в Украйна руският президент посочва, че основна предпоставка за избухването й е била крайната умора на гражданите от корупцията и бедността.

В Украйна веднага след получаването на независимостта ѝ е започнала "още по-дива приватизация и разграбване на имущество (...) понижаване на жизненото равнище".

„И разбира се, хората помислиха, че присъединяването под каквато и да е форма към стандартите на Европейския съюз ще ги избави от унизителното положение, в което се оказаха от началото на 90-те години до днес. Според мен това е главният подтик за всички тези събития“, казва той.

ЕС и САЩ пък не са пожелали да проучат причината за политическата криза в Украйна и са подкрепили силовото завземане на властта в страната, отбелязва Путин.

По думите му присъединяването на Крим към Русия е било резултат от свободното волеизявление на жителите на полуострова, които не са искали да са под властта на националисти, а въоръженият конфликт в Донбас е бил предизвикан от използването от страна на Киев на специалните служби срещу несъгласните граждани. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:23 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 6 rate down comment 2
majnata
преди 6 години
Сменяй хапчетата , по-силни ше ти трябват.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 4
majnata
преди 6 години
И разбира се, хората помислиха, че присъединяването под каквато и да е форма към стандартите на Европейския съюз ще ги избави от унизителното положение, в което се оказаха от началото на 90-те години до днес."Всички прилики с България са случайни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още