Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Разходите за коронавируса раздуха дефицита на САЩ до нов рекорд през юни

Дефицитът за първите девет месеца на сегашната фискална година е 2,7 трлн. долара – почти три пъти повече от този за цялата фискална 2019 г.

Разходите за коронавируса раздуха дефицита на САЩ до нов рекорд през юни

Снимка: Bloomberg L.P.

САЩ записаха най-лошия си досега месечен бюджетен дефицит през юни, след като разходите на правителството нараснаха повече от три пъти спрямо предходната година в опит да се облекчат икономическите последствия от коранивурсната пандемия.

Пропастта в бюджета през юни е нараснала до 864,1 млрд. долара, съобщава Bloomberg. Разходите за месеца са достигнали рекордните 1,1 трлн. долара, което се дължи до голяма степен на харчовете на Агенцията за малкия бизнес, която отпуска помощите за компаниите.

Дефицитът за първите девет месеца на сегашната фискална година (която започва през октомври) е в размер на 2,7 трлн. долара – почти три пъти повече от недостига за цялата фискална 2019 г. Разходите за фискалната 2020 г. до момента са в размер на впечатляващите 5 трлн. долара.

Още по темата

Почти половината от разходите за юни отразяват изхарчените от Агенцията за малкия бизнес 511,4 млрд. долара. Разходите на агенцията за нейната програма за кредитиране на малкия бизнес се оценяват на около 496,3 млрд. долара през изминалия месец.

Според данните разходите за помощи при безработица са достигнали сумата от 35,2 млрд. долара.

Ударът върху икономиката от пандемията и допълнителното удължаване на крайния срок за плащане на данъци оказва натиск и върху приходите за месеца. Постъпленията намаляват с 27,9% спрямо юни 2019 г. до 240,8 млрд. долара. От началото на фискалната година са постъпили 2,3 трлн. долара, като за първите девет месеца на миналата фискална година те са били 2,6 трлн. долара.

По статията работиха: Елена Илиева, редактор Миглена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Атака вместо сближаване: Китай провокира САЩ на дипломатическата среща