IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разкритията около Тръмп няма да повлияят на твърдия му електорат

Нова провокативна книга за личността на Доналд Тръмп и неговата политика разкрива редица аспекти от управлението на американския президент

15:56 | 15.09.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Каквито и разкрития да бъдат оповестени около Доналд Тръмп преди ноември,  няма да попречат на твърдия електорат на президента на САЩ по време на предстоящите междинни избори, смята проф. Христофор Караджов от Калифорнийския университет в Лонг бийч  в ефира на БНР по повод провокативната книга „Страх. Тръмп в Белия дом“ на легендарния журналист Боб Уудуърд.

Книгата, както и статия от анонимен високопоставен служител в Белия дом, публикувана в "Ню Йорк Таймс", разкриват стряскащи аспекти на управлението на Тръмп - некомпетентност, неадекватни управленски решения и проблемни отношения между президентът и служителите му. 

"Нали помните какво каза самият Доналд Тръмп преди години по време на кампанията си? Продължаваме да се убеждаваме, че всъщност това е вярно - той може да застреля човек на средата на трето авеню в Ню Йорк и пак ще има кой да гласува за него", смята Караджов относно вероятността тези разкрития да повлияят на изборите през ноември. 

Професор Караджов изтъкна, че до момента няколко бивши високопоставени служители на Тръмп са разказали колко е заплетен в договорки, но и "най-железните факти" и "най-дълбоките проучвания" няма да разубедят твърдият електорат на Републиканците.

"Затова и демократите много внимателно боравят с термина "импийчмънт". Ако се заговори твърде много за такава процедура, точно този твърд електорат ще излезе абсолютно масово да гласува на междинните избори."

Караджов изтъкна, че вотът през ноември е на регионален принцип и е с традиционно ниска активност, която засяга твърдите ядра на Републиканската и Демократическата партия по места и не се влияе от ниския национален рейтинг на президента Доналд Тръмп.

"Тези избори са за 435 конгресмени. Може би не повече от 40 от тези 435 състезания между кандидатите, имат шанса да бъдат обърнати в полза на демократите", смята Христофор Караджов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:22 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 9 rate down comment 4
serafima
преди 5 години
По-друго е, ако вместо Тръмп беше избрана Килъри Клинтън. Тази злобарка към всичко европейско има редица "завоевания". Хвали се, че като отишла в Либия "отидох, видях и той (Кадафи) беше убит" тя е същински Цезар. Само че като убиха Кадафи (краварите така решават техните въпроси по света), настана племенна война и разруха в Либия, сега няма кой да спира емигрантите от Африка и ОТ ТОВА СТРАДА Европа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още