Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Разочароващи данни за търговията оцветяват щатските индекси в червено*

Книжата на Tesla поскъпват с над 11%, след като S&P Dow Jones Indices обяви, че ще прибави компанията към S&P 500

Разочароващи данни за търговията оцветяват щатските индекси в червено*

Снимка: Bloomberg L.P.

Основните щатски борсови индекси започват днешната сесия на червена територия на фона на острия спад в стойността на акциите на търговците с лекарства и помрачените настроения на инвеститорите заради разочароващите икономически данни, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average изтрива 391,81 пункта, или 1,31%, от стойността си, смъквайки се до равнище от 29 558,63 пункта.

Широкият измерител S&P 500 се понижава с 0,91% до 3593,85 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite отчита спад от 0,48% до 11 867,47 пункта.

Акциите на CVS Health, собственик на верига аптеки, и на компонента на Dow Walgreens Boots Alliance поевтиняват съответно със 7,5% и 8,7 на сто. Основната причина за спада е стартираният от Amazon бизнес за доставки на фармацевтични продукти. Книжата на онлайн търговеца поскъпват с над 1%.

Стойността на книжата на производителя на електромобили Tesla нараства с над 11%, след като S&P Dow Jones Indices обяви, че ще прибави компанията към S&P 500 от 21 декември. Концернът ще бъде и един от най-влиятелните компоненти в индекса с тежест, която е около тези на Berkshire Hathaway Inc., Johnson & Johnson и Procter & Gamble Co.

Инвеститорите обръщат внимание и на икономическите данни, където продажбите на дребно в САЩ нарастват по-слабо от очакваното през октомври. Продажбите в сектора на търговията на дребно нарастват с 0,3 на сто през изминалия месец, докато икономистите очакваха ръст от 0,5%. 

Още по темата

Акциите на Home Depot поевтиняват с 2,7% въпреки силния тримесечен отчет на компанията, който надмина пазарните очаквания. Цената на книжата на Walmart се понижава с 1%.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се понижава съответно до 0,872% и 1,621 на сто.

При валутната търговия доларовият индекс отчита спад от 0,25% до 92,41 пункта. Еврото се търгува срещу 1,187 долара.

На фючърсните пазари цената на петролния бенчмарк Брент се понижава с 0,78% до 43,47 долара за барел, докато тази на американския сорт WTI отчита спад от 0,87% до 40,96 долара за барел.

Златото поевтинява с 0,1% до 1885,70 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:10 ч. българско време

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Щатските индекси завършиха без единна посока в очакване на отчетите на Big Tech